Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på snobrød og kammuslingesuppe
Foto: Steen Evald Suppe med kammuslinger og snobrød

Opskrift på snobrød og kammuslingesuppe

Suppe med kammuslinger og snobrød

4
Print

Kammuslinger
Østershatte, finthakket
1/4 l fløde
Citronolie
2 tsk tomatpuré
3 tsk flydende fond (evt. kyllingefond)
Salt
Peber
Rørsukker
Frisk timian.

Snobrød
6 dl lunt vand
3 spk salt
25 g gær
1 dl olivenolie
Økologisk hvedemel, så det passer.

Sådan gør du

Dæk panden i et tyndt lag citronolie og steg kammuslingerne gyldensprøde. Tag muslingerne fra panden. Hæld mere olie på panden og en god klat smør.
Steg nu østershattene. Drys med salt.

Læg kammuslinger tilbage på panden og bland dem godt med svampene. Hæld fløden på, og drys med salt, peber.

Smag til med kyllingefond. Nu skal det stå og simre, indtil fløden er kogt ind. Rund af med en lille smule rørsukker, der binder retten sammen.
Hæld den opvarmede suppe på små glas. Kom nogle skefulde topping på. Og drys med frisk timian.

Opløs gæren i det lune vand, og kom olie og salt i. Kom mel i lidt efter lidt. Dejen skal være smidig og let. Ikke for våd, men bestemt heller ikke for hård. Når dejen føles blød og lækker, triller du helt tynde pølser, som du snor om tynde træpinde, der er beklædt med sølvpapir.

Lad snobrødene hæve et lunt sted en time. Eller i køleskab hele dagen. Pensles med olivenolie. Bages ved 200 g i 10-15 min., indtil de er lettere brune.

Se, hvad vi ellers skriver om: Snobrød, Fiskesuppe, Suppe, Kammuslinger, Hovedret, Forret og Bageopskrifter