Vandbakkelser med laksesalat
SPONSORERET indhold

Vandbakkelser med laksesalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Vandbakkelser med laksesalat gør underværker på ethvert sommerbord.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
12. jul. 2016 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 24 stykker

Ingredienser

Vandbakkelser:
1¼ dl vand
50 g smør
½ tsk. salt
75 g durummel
2 æg (ca. 100 g)
Pynt:
1 æg
1-2 spsk. vand
2 spsk. sesamfrø
2 spsk. blå birkes
Fyld:
250 g frisk laksefilet
1½ dl hvidvin (eller vand)
200 g flødeost (naturel)
1 citron (øko)
150 g koldrøget eller varmrøget laks
1 bundt purløg eller dild
1 bundt radiser
salt og peber

  1. Vandbakkelser: Kom vand, smør og salt i en gryde, og giv det et stille opkog, så smørret smelter. Tag gryden af varmen.
  2. Rør melet i, og varm det under omrøring i 3-4 min. – til det samler sig til en fast og glat dej. Hæld dejen over i en skål, og lad den køle af i ca. 15 min. – til den er ca. 50 grader varm.
  3. Pisk æggene sammen, og rør dem i dejen lidt ad gangen. Rør grundigt, så dejen bliver blank og glat, og rør kun æg i, til dejen er tyk og falder langsomt af dejskraberen i ”klumper”.
  4. Fyld dejen i en sprøjtepose med en glat tylle, og sprøjt den ud i små toppe (ca. 3½ cm i diameter) på en bageplade med bagepapir.
  5. Pisk æg og vand sammen med en gaffel, og pensl dejtoppene. Drys med sesam og birkes.
  6. Sæt pladen i ovnen ved 160 grader varmluft i 35-45 min. – til vandbakkelserne er gyldne og gennembagte. Flyt dem over på en rist til afkøling. Opbevar i en kagedåse.
  7. Laksesalat: Læg den friske laks på et stykke bagepapir i en lille gryde med vin eller vand. Krydr med salt og peber, og damp under låg i 7-8 min. Løft laksen op ved hjælp af papiret, og afkøl.
  8. Fjern skind og ben på laksen, og kør laksekødet sammen med flødeost i en foodprocessor. Brug pulseknappen – det skal bare lige blandes. Hæld massen i en skål, og smag til med fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.
  9. Skær koldrøget laks i små stykker, eller bryd varmrøget laks i mindre stykker. Snit purløg eller dild fint. Vend røget laks og purløg eller dild i salaten.
  10. Flæk de sprøde vandbakkelser, og fyld dem med laksesalat (brug et par teskeer eller en sprøjtepose). Pynt med fintsnittede radiser og evt. lidt dild eller purløg.