Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Vandbakkelser med laksesalat
Foto: Martin Dyrløv

Vandbakkelser med laksesalat - opskrift fra Hjemmet

Vandbakkelser med laksesalat

Vandbakkelser med laksesalat gør underværker på ethvert sommerbord.

plate Ca. 24 stykker
printer Print

Vandbakkelser:
1¼ dl vand
50 g smør
½ tsk. salt
75 g durummel
2 æg (ca. 100 g)
Pynt:
1 æg
1-2 spsk. vand
2 spsk. sesamfrø
2 spsk. blå birkes
Fyld:
250 g frisk laksefilet
1½ dl hvidvin (eller vand)
200 g flødeost (naturel)
1 citron (øko)
150 g koldrøget eller varmrøget laks
1 bundt purløg eller dild
1 bundt radiser
salt og peber

  1. Vandbakkelser: Kom vand, smør og salt i en gryde, og giv det et stille opkog, så smørret smelter. Tag gryden af varmen.
  2. Rør melet i, og varm det under omrøring i 3-4 min. – til det samler sig til en fast og glat dej. Hæld dejen over i en skål, og lad den køle af i ca. 15 min. – til den er ca. 50 grader varm.
  3. Pisk æggene sammen, og rør dem i dejen lidt ad gangen. Rør grundigt, så dejen bliver blank og glat, og rør kun æg i, til dejen er tyk og falder langsomt af dejskraberen i ”klumper”.
  4. Fyld dejen i en sprøjtepose med en glat tylle, og sprøjt den ud i små toppe (ca. 3½ cm i diameter) på en bageplade med bagepapir.
  5. Pisk æg og vand sammen med en gaffel, og pensl dejtoppene. Drys med sesam og birkes.
  6. Sæt pladen i ovnen ved 160 grader varmluft i 35-45 min. – til vandbakkelserne er gyldne og gennembagte. Flyt dem over på en rist til afkøling. Opbevar i en kagedåse.
  7. Laksesalat: Læg den friske laks på et stykke bagepapir i en lille gryde med vin eller vand. Krydr med salt og peber, og damp under låg i 7-8 min. Løft laksen op ved hjælp af papiret, og afkøl.
  8. Fjern skind og ben på laksen, og kør laksekødet sammen med flødeost i en foodprocessor. Brug pulseknappen – det skal bare lige blandes. Hæld massen i en skål, og smag til med fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.
  9. Skær koldrøget laks i små stykker, eller bryd varmrøget laks i mindre stykker. Snit purløg eller dild fint. Vend røget laks og purløg eller dild i salaten.
  10. Flæk de sprøde vandbakkelser, og fyld dem med laksesalat (brug et par teskeer eller en sprøjtepose). Pynt med fintsnittede radiser og evt. lidt dild eller purløg.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Vandbakkelser og Tilbehør