Varmrøget laks rørt som tatar
SPONSORERET indhold

Varmrøget laks rørt som tatar

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Laks passer godt ind på julebordet. Her røres den fede fisk med klassisk tatargarniture, som giver sprødhed og masser af smag. Servér på salatblade og med syrlig-stærk cremefraiche, fordi det ser smukt ud og ligger lidt lettere i maven end brød med tandsmør.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
14. dec. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Laks:
500 g varmrøget laks
1 rødløg, finthakket
1 bundt purløg, finthakket
1 dl olivenolie
1 citron, saften heraf
1 spsk sennep
4 spsk kapers
salt og peber

Peberrodscremefraiche:
2 dl cremefraiche 18%
2-3 spsk citronsaft
25 g peberrod, fintrevet
1 tsk honning
1 tsk salt

Til servering: 2 hjertesalat, bladene heraf

 

Sådan gør du:

Laks:
Fjern skindet fra laksen, og skær fiskekødet i små tern. Rør sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere sennep.

Cremefraiche:
Smag cremefraichen til med citron, peberrod, honning og salt. Skær bunden af salathovederne, og fordel bladene på et stort fad. Kom først 1 teskefuld cremefraiche og derefter en spiseskefuld laksemousse på hvert salatblad.

PRØV OGSÅ: Salat med varmrøget laks, dild og spidskål