Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Varmrøget laks rørt som tatar
Foto: Line Thit Klein Varmrøget laks rørt som tatar

Varmrøget laks rørt som tatar

Varmrøget laks rørt som tatar

Laks passer godt ind på julebordet. Her røres den fede fisk med klassisk tatargarniture, som giver sprødhed og masser af smag. Servér på salatblade og med syrlig-stærk cremefraiche, fordi det ser smukt ud og ligger lidt lettere i maven end brød med tandsmør.

Print

Laks:
500 g varmrøget laks
1 rødløg, finthakket
1 bundt purløg, finthakket
1 dl olivenolie
1 citron, saften heraf
1 spsk sennep
4 spsk kapers
salt og peber

Peberrodscremefraiche:
2 dl cremefraiche 18%
2-3 spsk citronsaft
25 g peberrod, fintrevet
1 tsk honning
1 tsk salt

Til servering: 2 hjertesalat, bladene heraf

 

Sådan gør du:

Laks:
Fjern skindet fra laksen, og skær fiskekødet i små tern. Rør sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere sennep.

Cremefraiche:
Smag cremefraichen til med citron, peberrod, honning og salt. Skær bunden af salathovederne, og fordel bladene på et stort fad. Kom først 1 teskefuld cremefraiche og derefter en spiseskefuld laksemousse på hvert salatblad.

PRØV OGSÅ: Salat med varmrøget laks, dild og spidskål

Se, hvad vi ellers skriver om: Laks, Fisk, Tatar og Nytårsforret