-
Guide: 10 ting, du skal vide om krystaller
-
Tarotkort for begyndere – 3 enkle spredninger, du kan prøve
-
Hvad repræsenterer de 12 astrologiske huse? Bliv klogere her
-
Guide: Sådan læser du din aura
-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
Vildtragout med mos
Sæt en lækker vildtgryde på middags bordet. Den skal simre længe, men passer sig selv det meste af tiden.
4 personer
Total:3 timer
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
- 1 kg skært dyrekød f.eks. fra bov eller inderlår
- 50 g mel
- 25-50 g smør
- 5 skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 250 g gulerødder
- 250 g pastinak
- 250 g knoldselleri
- 3 spsk. rødvinseddike (eller anden vineddike)
- ½ liter porter (eller mørk øl)
- ¼ liter piskefløde
- 2-3 kviste frisk timian (eller rosmarin)
- 5 hele enebær
- 2 laurbærblade
- 1 bundt persille
- salt og peber
Tilbehør:
- kartoffelmos
- tyttebærsyltetøj, ribsgelé eller æblegelé
Sådan gør du:
- Skær kødet i store terninger, og ryst dem i mel blandet med salt og peber i en frysepose. Brun kødet i smør i en stegegryde – evt. a 2 omgange. Læg kødet på en tallerken.
- Pil og snit skalotteløg og hvidløg fint. Skræl rodfrugterne, og skær dem i små terninger. Steg det
- hele i gryden i 5 min.
- Tilsæt rødvinseddike, og lad det koge næsten væk. Tilsæt kødet, og dæk med porter og fløde.
- Giv det et opkog, og skru ned, så det simrer. Tilsæt timian eller rosmarin, enebær og laurbærblade, og lad ragouten simre under låg i 1½-2 timer. Tag låget af, fisk krydderierne op, og lad retten simre under omrøring, til kødet er helt mørt og sovsen har den rette konsistens.
- Smag til med salt og peber, og evt. surt (vindeddike) eller sødt (gelé).
- Skyl og hak persillen. Server ragouten med persilledrys og kartoffelmos.
- Mos: Skræl 1-1½ kg melede kartofler, skær dem groft ud, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og sæt gryden tilbage på komfuret, til kartoflerne er tørre.
- Mos dem. Rør ca. 2 dl varm mælk og 50-75 g smør i mosen med en træske, og smag til med salt og peber.