
3 retter med en dejlig rod
Klar, parat, knas! Gulerødder er sprængfyldt med sundhed, og her får du den lækre grønsag serveret på tre nye, søde og friske måder.
Ingredienser
Gulerods-trifli med knas
3-4 snittede gulerødder
300 g 125 g bløde abrikoser
appelsinsaft el. vand
1 spsk honning
1 bæger ricotta
Mandelknas:
50 g mandler og valnøddekerner
2 spsk pinjekerner
1 spsk honning
Gulerodsbooster
3 dl ufiltreret æblesaft el. friskpresset
3 dl gulerodssaft el. friskpresset
1-2 tsk friskreven eller presset ingefær
1 spsk ahornsirup
citron- eller limesaft
frisk timian
Den sundeste salat med gulerødder og abrikos
3 snittede gulerødder − gerne i forskellige farver
¼ reven selleri
1 håndfuld spinatblade
kødet af 2 mangoer i mindre stykker
citronsaft
1 spsk olivenolie
salt, peber
1-2 tsk nigellafrø
Opskrifter med gulerødder
Gulerods-trifli med knas
Sådan gør du: Kom gulerødder og abrikoser i en gryde med en smule vand eller appelsinsaft, og kog gulerødderne møre. Blend det hele til en grov puré.
Smag til med honning, og afkøl. Rist mandler og kerner gyldne i en pande med honning, bred dem ud på et stykke bagepapir, og lad dem afkøle. Læg ricotta, puré og mandelknas sammen i lag.
● ● ● 280 kcal pr. person
Gulerodsbooster
Sådan gør du: Bland æble- og gulerodssaft. Smag til med ingefær, sirup og citron- eller limesaft, og spice up med timian.
● ● ● 70 kcal pr. person
Den sundeste salat med gulerødder
Sådan gør du: Bland gulerødder, selleri, spinatblade og mango. Smag til med citronsaft, olivenolie samt salt og peber. Drys salaten med nigellafrø, og server.
● ● ● 130 kcal pr. person