5 lækre retter med jordbær
SPONSORERET indhold

5 lækre retter med jordbær

Ingen sommer uden jordbær, der har deres højsæson lige nu og en måneds tid frem. Her får du opskrifter på fem nye sommerfavoritter med de skønne, røde bær brugt i både det søde og det salte køkken. Opskrifterne er til fire personer, hvis ikke andet er angivet.

Af: Mette Helbæk Foto: Stine Christiansen/Skovdal
17. jul. 2015 | Mad | ALT for damerne

Jordbær-ispinde med mørk chokolade

Til 4-8 ispinde afhængig af formenes størrelse. Mums mums mums. Få opskriften her.


Salat med jordbær, balsamico og hyld

Sødme fra honning, syre fra balsamico og stærk peber klæder de saftige jordbær og sprøde salater eminent godt. TIP! Hylden blomstrer i starten af jordbærsæsonen, men du kan sagtens undvære de smukke hvide blomster i salaten. Få opskriften her.


Hurtig pulled pork med tacos og spicy jordbærsalsa

Saftigt, langtidsstegt svinekød serveret med bløde tacos og den syrligtsøde salsa smager af sol og sommer under varmere himmelstrøg. Der bliver cirka 16 tortillaer. TIP!
Dette er en hurtigere variant af den populære "trukne gris" – pulled pork. I stedet for en hel steg bruges nemlig udskårne koteletter. Få opskriften her.


Jordbærsuppe med hyld, fløde og grillede jordbær

Et supernemt, friskt alternativ til den elskede rødgrød med fløde. Suppen er lavet på under 5 minutter og kan være en god redning til jordbær, som er blevet lidt overmodne. Få opskriften her.


Sommerlagkage med jordbær, hvid chokolade og mandler

Her har du den mest perfekte kage til sommerens fester med en bund af mandler og hvid chokolade og en syrligtsød parfait i midten. Den er så nem at lave, at de fleste kan være med, om end du skal sætte et par timer af til de mange forskellige processer. Men hvis du så er rundhåndet med pynten på toppen, kan den til gengæld ikke undgå at blive smuk at se på. Opskrift til 10-12 personer. TIP! Lad kagen optø 30 min før servering, hvis du fryser den mere end 4 timer. Få opskriften her.PRØV OGSÅ: 3 skønne opskrifter med ærter

PRØV OGSÅ: Nemme tærter, sprøde samosa til sød pizza.

PRØV OGSÅ: 5 lækre is-desserter