Klassisk porrekartoffelsuppe fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Klassisk porrekartoffelsuppe

Når regnen siler ned ad vinduerne, og grønsagshylden hos nærmeste købmand ikke ligefrem bugner af eksotiske grønsager, er det tid til suppe

Af:: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
24. feb. 2014 | Mad | Hjemmet

Suppe giver varmen, og kræver kun få ingredienser til få kroner. Og når først jeg er i gang, laver jeg ofte en dobbelt portion, så der er til flere dage eller til fryseren.

Denne gang endte det med en klassisk porrekartoffelsuppe, som de fleste kan lide. Og med knasende sprød bacon på toppen er der også lidt at tygge på.

4 personer

Arbejdstid: 30 min.

Koge/stegetid: 35 min.

3 porrer

3 store bagekartofler (ca. 400 g) 

9 dl vand

salt

suppevisk (min bestod af et par persillekviste, porreblade og et laurbærblad) 

1½ spsk. grønsagsbouillon

50 g smør

2 spsk. mel

½ l madlavningsfløde (18%) 

Tilbehør:

200 g bacon

1 bundt persille

flute

 

1. Rens porrerne, skræl kartoflerne, og skær begge dele i mindre stykker.

2. Kog grønsagerne møre i vand med salt og suppevisk i 15-20 min.

3. Hiv suppevisken op, og kom grønsager og suppe i en stor skål.

4. Smelt smør i gryden, hæld mel i og pisk. Tilsæt kogevandet lidt efter lidt, og varm det godt igennem. Tilsæt bouillon.

5. Kom grønsagerne i suppen, og blend den helt glat med en stavblender. Tilsæt fløde, og smag til med salt. Bring langsomt suppen i kog.

6. Steg bacon sprødt (jeg sætter det i mikroovnen), og skær det i små stykker. Servér suppen rygende varm med et drys bacon og hakket persille på toppen og flute til.