Peberkagehus orangeri
SPONSORERET indhold

Bag dit eget peberkage-orangeri

Lav et sødt kage-orangeri med husblas-vinduer, og pynt med træer indeni og omkring det. Sjov og sød ide til din jul - byt peberkagehuset ud med et orangeri. Se hvordan, du laver et orangeri i peberkagedej. Få skabelon og opskrift her:

Af: Kristina Fjeldgren Beyer Foto: Pernille Enoch
07. dec. 2020 | Mad | BoligLiv

Peberkagehus formet som et fint orangeri

Hus:

  • 125 g blødt smør
  • 125 g brun farin
  • 1 pisket æg
  • 275 g mel
  • 1 tsk mørk kakaopulver
  • ½ tsk ingefær
  • 1½ tsk kanel
  • ¼ tsk stødte nelliker
  • 9 blade husblas

Glasur:

  • 1 æggehvide
  • ca. 4 dl flormelis, evt. mere
  • 1 tsk citronsaft

Samling af hus:

Limpistol eller 200 g sukker til samling af huset

Peberkagehus - kage-orangeri

Sådan gør du:

  1. Klip skabelonerne til vægge, og tag ud.
  2. Rør smør og sukker cremet, og rør ægget i. Tilsæt mel og krydderier, og ælt dejen ensartet. Læg dejen på køl en times tid.
  3. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Beklæd to bageplader med bagepapir.
  4. Del dejen i seks klumper, og rul stykkerne ud et ad gangen på et meldrysset bord. Læg et udrullet stykke dej på bagepapiret på pladen, læg en væg-skabelon ovenpå, og skær langs kanten af væggen og vinduesrammen med en skarp kniv. Gem dejen som du skærer væk. Det er bedst at skære delene direkte på bagepladen, for så strækker de sig ikke eller kommer ud af form under flytning fra bord til plade.
  5. Gentag processen til du har seks vægge på pladen.
  6. Brug resterne af dejen fra væggene, og gør det samme med stykkerne til taget, som lægges på den anden bageplade.
  7. Børst mel af, hvis der sidder lidt på dejen. Lav evt. ekstra kager af dejresterne, eller gem til senere brug.
  8. Bag kagestykkerne i ca. 15 min., eller til de begynder at tage farve. Lad dem køle helt af på pladen.
  9. Skal drivhuset kun stå til pynt, kan du bruge en limpistol til at lime det sammen med, men ellers kan du smelte 200 g sukker i en pande ved lav varme og dyppe stykkerne heri.
  10. Put lim/karamel langs kanten af vinduesrammerne bag på hvert væg- stykke, og tryk et helt stykke husblas fast. Klip de sidste tre stykker husblas til trekanter, og gør det samme med tagvinduerne.
  11. Rør en glasur af æggehvide, flormelis og citronsaft. Den skal være tyk, så den ikke løber, når du dekorerer huset. Fyld glasuren i en sprøjtepose eller en plasticpose med et lille klippet hul, og dekorer alle kagedelene. Lad det tørre.
  12. Saml nu væggene med limpistol eller karamel en efter en. Det kan være en god ide med et par ekstra hænder til at holde, mens du samler. Gentag med tagdelene. Lap eventuelle huller med glasur, f.eks. samlingerne mellem væggene.

Se skabelonerne her.

Anbefalet til dig