Sund & slank: Få 4 mættende opskrífter, som er gode for blodsukkeret
SPONSORERET indhold

Sund & slank: 4 opskrifter får styr på dit blodsukker

Styr dit blodsukker, og styr din sult. Se her, hvad du skal spise af sunde, gode sager, så du holder dig behageligt mæt – længe.

Af:: Majbritt Louring Engell Foto: Line Thit Klein
18. mar. 2013 | Mad | ALT for damerne

Det er meget forskelligt, hvordan og hvornår vi oplever sult og mæthed. Nogle spiser ofte og meget i løbet af dagen, mens andre spiser sjældent og lidt. Vi kan både været styret fysisk og psykisk til at spise, og nogen gange putter vi i munden, uden at maven knurrer. Fordi det er hyggeligt – og fordi mad kan have en beroligende effekt. Nogle gange spiser vi simpelthen af vane.

Er du typen, der spiser, selv om du ikke er sulten, kan det være en god idé at se på din blodsukker-balance. Sammensæt din mad, så den mætter hurtigt, i lang tid og stabiliserer blodsukkeret. F.eks. skal dit morgenmåltid både bestå af protein; fra æg, skyr, ost eller kød – og af fedt; fra avocado, nødder, olie eller pesto. Jo mindre stivelse du spiser i dit måltid, jo mindre vil blodsukkeret stige og sulten indhente dig for hurtigt.

Eksempler på morgenmåltider, der holder dit blodsukker stabilt:
Skyr med mandler og bær
Æg, rugbrød og ost
Omelet, avocado og tomater
Rugbrød med pålæg og skinkesalat

Hold dig fra mad, der får dit blodsukker til at stige hurtigt, og som derved gør dig sulten igen. Undgå for meget brød, pasta, sukker, frugt og juice, der er rigt på kulhydrater og som kan sende dit blodsukker i vejret og lokke dig til at spise mere, end du har brug for.

Prøv disse fire lækre opskrifter til fire personer, der alle holder dit blodsukker stabilt, og derfor holder dig mæt længere:


Nem og lækker fiskesalat
Få opskriften her


Makrel med rug og kål
Få opskriften her


Skinkeschnitzel med blåskimmelost og broccolisalat
Få opskriften her


Wienerschnitzel og sprød salat
Få opskriften her

Vil du gerne tabe dig? Tilmeld dig ALT for damernes slankeklub i dag