Fotografen Victoria Janashvili sætter fokus på sund skønhed med kurvede kvinder.
SPONSORERET indhold

Fotograf laver bog med nøgenbilleder af kurvede kvinder

Se de flotte billeder her.

Af: Tilde Mariann Andersen Foto: Victoria Janashvili
18. dec. 2014 | Mode | ALT for damerne

Modellen Marina Bulatkina havde aldrig troet, hun skulle stå nøgen foran et kamera. Det fortæller hun i en kampagnevideo for en kommende bog, hvor hun netop, ja, har smidt tøjet og stillet sig foran linsen. Marina er en såkaldt plus size-model. Hun bruger kjolestørrelse 42 og måler 114 cm om hoften, og hun har valgt alligevel at posere nøgen til fordel for en kommende bog, der skal sætte fokus på, at skønhed kommer i alle størrelser og farver. Og på at skabe selvtillid blandt kvinder.

Idékvinden bag projektet er New Yorker-fotografen Victoria Janashvili. Hendes arbejde har været vist i magasiner som GQ, Maxim, Esquire og Cosmopolitan, men selv om hun har arbejdet for medier, der typisk vælger at komme billeder af slanke kvinder på deres sider, har hendes personlige projekt har altid været at portrættere modeller, andre kvinder kan relatere til. Det fortæller hun på Kickstarter.com, et website, hvor kreative folk kan lægge en beskrivelse af deres projekter op og ad den vej indsamle penge til at få dem realiseret.

- Jeg er meget glad for, at modemagasiner og medier generelt er begyndt at tage et sundere billede af en "en smuk kvinde" til sig, og der er derfor, jeg har en stræk tro på, at denne kunstbog kan hjælpe til med at ændre det billede endnu mere, siger Victoria Janashvili.


Foto: Victoria Janashvili

Tidligere har hun lavet kampagner med fokus på et sundere kropsbillede for blandt andet magasinet Plus Model Magazine.

- For mig har det altid været et sjovt projekt, fordi jeg syntes billederne var smukke, men offentlighedens reaktioner var altid meget stærke. Jeg modtog mange e-mails og breve fra piger over hele verden, der fortalte, hvordan de billeder havde fået indflydelse på deres liv.

I skrivende stund har fotografen indsamlet 4.907 af de 35.000 dollar, hun estimere, det vil koste at få bogen udgivet. 87 bidragydere har indtil videre doneret penge til projektet, og der er stadig 15 dage tilbage, hvor gavmilde sjæle kan nå et putte penge i projektet og sammen med Victoria Janashvili rykke ved den måde samfundet opfatter kvinder med kurver.

Se videointerviewet med fotografen og to af hendes modeller her og se flere billeder nedenfor:
Foto: Victoria Janashvili


Foto: Victoria Janashvili

LÆS MERE: Fotograf tager nøgenbilleder af sig selv gennem 40 år

LÆS MERE: Karina: Må man smide kludene, når man ikke er ung, tynd og perfekt? 

LÆS MERE: Den nye modeltype er "inbetweenie"