Anne Bech
Foto: Franne Voigt og Caroline A. Bagger Fitnessguruen Anne Bech fik konstateret binyrekræft i februar 2019. Lige nu ser hormonbehandlingen ud til at virke, men uvisheden om, hvor længe det holder, spøger stadig, fortæller hun til ALT for damerne.

Anne Bech: ”Jeg er ikke i tvivl om, at det er noget, jeg har gjort ved mig selv”

41-årige Anne Bech fik et chok, da hun for et år siden fik sin kræftdiagnose. Men hun forstår samtidig godt, hvorfor hendes krop er blevet ramt af en så alvorlig sygdom. Det fortæller hun i denne uges ALT for damerne.

Anne Bech er ikke i tvivl.

Hun mener, at hun selv er skyld i, at hun for et år siden fik konstateret kræft.

Og på trods af at lægevidenskaben ikke bakker op om hendes antagelse, er hun så sikker i sin sag, at hun, siden hun blev syg, har set det som sin opgave at rette op på den måde, hun har behandlet sin krop. Og tage kontrollen – tilbage.

Det fortæller den kendte træner, forfatter og foredragsholder i et stort interview i denne uges ALT for damerne.

”Hvis det er noget, jeg har gjort ved mig selv, så kan jeg også stoppe med at gøre de ting, der har fremkaldt det. Jeg var ved at arbejde mig selv midt over, da jeg begyndte som selvstændig i 2009, og i slutningen af 2010 havde jeg simpelthen trænet for meget, spist for lidt og haft for meget at lave. Punktum. Jeg havde kørt mig selv fuldstændig i sænk,” siger hun og tilføjer, at det i dag kun handler om én ting: at være en god mor:

”Det lyder så klichéagtigt, men man finder virkelig ud af sine prioriteringer i livet. Det første, jeg sagde, da jeg fik det at vide, var: ”Så skal jeg bare være mor”. Jeg vil bare være sådan en, der bager boller, og som er der, når børnene kommer hjem. Så er jeg sådan set ligeglad med resten.”

Helt udkørt

Kræften, som Anne Bech fik konstateret i februar 2019, sidder i binyrerne med metastaser til hjernen.

Årene op til havde været hårde.

Hun havde været udkørt og plaget af hovedpine. Siden hun og kæresten Thomas havde fået sønnen Louis i marts 2017, havde hun ikke ”sovet igennem”, og da de kom hjem fra en skiferie, havde hun symptomer på mellemørebetændelse, faldt om og kastede op.

Anne Bech troede, at det var stress og gav lægen det samme svar, da han spurgte.

Hun fik migrænepiller og blev sendt hjem. Pillerne hjalp dog slet ikke på hovedpinen, og da smerterne var så voldsomme, at hun ikke kunne se ud af øjnene, blev hun indlagt på hospitalet til udredning.

En operation, otte kemobehandlinger og igangværende hormonbehandlinger senere mener Anne Bech, at hendes livsstil har været medvirkende til, at hun blev syg. Hun skulle have lyttet til sin krop, men valgte i stedet at overhøre kroppens signaler, fortæller hun til ugebladet.

”Kræften sidder i binyrerne, og binyrerne producerer stresshormoner. Dem er der blevet produceret rigtig mange af i mit liv. Også for mange. Og hver gang jeg har været nede med stress, har jeg haft et kæmpe højt østrogenniveau. Det er kræftfremkaldende. Så jeg er ikke i tvivl om, at det er noget, jeg har gjort ved mig selv,” siger hun.  

Læs hele interviewet med Anne Bech i denne uges ALT for damerne, hvor hun fortæller om at skabe normalitet i en unormal hverdag, og om angsten for at dø fra sine børn.

Anne Bech, 41 år

  • Personlig træner, foredragsholder og forfatter til flere bøger om træning og sundhed
  • Er sygemeldt på grund af kræft i den ene binyre, som har lavet metastaser i hjernen
  • Bor alene med datteren Caroline, 11, og sønnen Louis på knap 3 år
Se, hvad vi ellers skriver om: Kræft, Anne Bech og Sygdom