Anne Glad om at være single igen: Jeg har det godt med at være alene
SPONSORERET indhold

Anne Glad om at være single igen: Jeg har det godt med at være alene

Anne Glad er efter ni års parforhold single igen, men hun føler sig stadig omgivet af kærlighed, fortæller hun.

Af: Anne Hermansen Foto: Agnete Schlichtkrull/DR
06. okt. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

I februar sluttede hendes parforhold med komponisten og produceren Hanni Cramer Hanberg, for efter to år med arbejde i hver sin by var passionen var væk, og den er for vigtig for os til at kunne undværes, siger hun.

‒ Jeg har brug for at have passionen med i hele mit liv, og lige nu er jeg et sted, hvor jeg simpelthen har det så godt med at være alene. Jeg føler mig omgivet af kærlighed fra venner og min familie, så du kan sagtens have den dybe kærlighed med nogen, uden at det behøver at være en elsker. Og så kan du så have noget andet med en elsker, som også kan være rigtig fint, uden at det er den dybe kærlighed. Man må sørge for at holde nogle mennesker tæt til sig ‒ om de så har den ene eller anden rolle i ens liv. Der skal være nogen, man kan ringe til, når det hele brænder sammen...

Hun bliver indimellem spurgt, hvorfor hun ikke har børn, fortæller hun og svarer:

‒ Det er ikke et bevidst fravalg, det er bare aldrig sket, og det gør det så heller ikke nu. Jeg ville ikke have en fertilitetsbehandling, når årsagen nok snarere var, at vi ikke var nok til stede i det samme rum... for nu at sige det på den måde.

LÆS OGSÅ på fitliving.dk: Sexolog: Han skal helst have lidt mere lyst end dig

For Anne Glad er seksualitet en stor drivkraft.

‒ Den energi, jeg henter der, er væsentlig. Og den glæde, det bringer. Det er et behov, der skal opfyldes, ligesom vi skal spise og sove. Og jeg tror, at det er den vigtigste faktor i et parforhold – hvis du har fantastisk sex med din partner, så skal alt andet nok løse sig, siger Anne Glad, som har denne kommentar til danskernes indsats på lagnerne:

‒ Vi knalder for lidt. Det er et problem i mange parforhold, og faktisk dyrker hvert 5. danske par aldrig sex. Mangel på tid er måske den største forhindring. Vi sover for lidt, og vi ligger for lidt i vores seng. Helt enkelt. Det kræver jo tid at have den fordybelse, hvor man får lyst til hinanden, og hvor ens opmærksomhed ikke hele tiden er stjålet af noget andet, man skal nå. Eller noget man lige skal tjekke på de digitale medier.

‒ Jeg kan se det hos mine venner: De par, som har det bedst sammen, er dem, der stadig har passionen og simpelthen river hinanden rundt. Det kan godt være, at de til gengæld aldrig når at få malet panelerne færdige eller renoveret badeværelset... Men er det vigtigt, egentlig?

LÆS OGSÅ på fitliving.dk: Test dig selv: Hvordan har dit sexliv det?