Bedste restauranter i Rom
SPONSORERET indhold

Hvor skal du spise lækker mad i Rom? Her er 11 gode bud

Der er så mange gode spisesteder i Rom, at det kan være en uoverskuelig opgave at vælge imellem dem. Og alligevel kan du risikere at ende i en turistfælde med madoplevelser, der absolut ikke er en rejse værd. Madmagasinet Gastros redaktør, Jesper Uhrup, guider dig her til anbefalelsesværdige spisesteder i alle prisklasser. Flere steder er klassiske, for ikke at sige institutioner, i Rom, så gem guiden, til næste gang rejsen går til den italienske hovedstad.

Af: Jesper Uhrup og Jesper Storgaard Jensen Foto: Bogen "Spis i Rom"
25. sep. 2021 | Livsstil | ALT for damerne

Sushi med de smarte

Den står på sushi og andet godt fra Japan, bl.a. yakitori-spyd fra grillen, hvis man er kørt lidt træt i det til tider ret tunge romerske køkken. Zuma ligger øverst i det mondæne Fendi-palæ, og stedet er en sjov og underholdende mulighed for at opleve det virkelig smarte og trendy Rom.

Der er rig mulighed for at få en idé om, hvor kort en kjole kan være, og hvor høje sko der findes. Det er også et interessant studie i plastikkirurgi, og ja, italienere kan godt finde på at have solbriller på indendørs. Om aftenen. Baren og tagterrassen er ikke mindst et besøg værd.

Via della Fontanella di Borghese 48
Alle dage, frokost og aften
Zumarestaurant.com

Marigold
Marigold

Hjemmelavet

Der en duft af kanelsnegle, og der er rugbrød til salg ud af huset – det virker ikke videre romersk, men snarere som noget hjemligt bekendt. Og der er Arne Jacobsens 7'er-stole blandt møblementet i det lyse højloftede rum, der kunne minde om et københavnsk hipstersted. Og så byder Marigold desuden på noget så uromersk som morgenmad og brunch.

Forklaringen er, at det er danske Sofie Wochner og hendes mand, Domenico Cortese fra Calabrien, der står bag Marigold, som åbnede i december 2018. Alt er hjemmelavet, overvejende økologisk, fra små producenter, selvpluk etc. Der er en friskhed, "renhed" og skarphed over serveringerne – og en sæsonbevidsthed, man ellers godt af og til kan savne i Rom. Et uprætentiøst sted, der ikke desto mindre er et af byens bedste spisesteder til prisen.

Via Giovanni da Empoli 37.
Alle dage på nær mandag. Morgenmad og frokost tirsdag-fredag, aften fredag-lørdag + brunch lørdag og søndag
Marigoldroma.com

LÆS OGSÅ: Vinbar og Muranoglas: Få de bedste insidertips til smukke Venedig

Eataly
Eataly

Madhimlen

Fænomenet Eataly er et must for enhver Rom-rejsende, på linje med Peterskirken og Colosseum – et veritabelt indkøbscenter over tre etager, hvor noget nær alt, hvad Italien frembringer af fødevarer, kan købes. Som dansker, der er vant til ordinære supermarkeder, kan man kun gå måbende rundt og betragte de endeløse hylderækker af delikatesser.

Men Eataly er ikke blot et indkøbscenter, det er også et spisested med et væld af spisebarer og restauranter, hvor både den større og den mindre sult kan stilles – fra en enkel oste- eller charcuteriservering til det helt store udtræk. Men man kan altså også nøjes med bare at kigge eller skylle efter med en kop kaffe, et glas vin eller en øl.

Piazzale XII Ottobre
Alle dage, kl. 09.00-24.00
Roma.eataly.it

Le Mani in Pasta
Le Mani in Pasta

Populær pasta

Le Mani in Pasta tilhører den nye generation af trattoriaer med udsigt til køkkenet (uhørt for bare få år siden i Rom) og en moderne tilgang til det romerske køkken. Menukortet adskiller sig ikke umiddelbart fra så mange andre restauranter.

Her er mange af de romerske klassikere, og som restaurantens navn mere end antyder, fylder (hjemmelavet) pasta en hel del, og kvaliteten er virkelig høj. Det er dog så at sige uden for den trykte menu, restauranten for alvor bliver interessant, så tjek endelig tavlen på væggen med dagens særlige retter, der afspejler sæsonen og udvalget på markedet.

Der står altid nogen udenfor og venter på at få bord, den lille restaurant er i særklasse populær, både blandt lokale og turister, så det er en god idé lige at smutte forbi dagen før og bestille bord.

Alle dage på nær mandag, frokost og aften
Ristorantedipescetrastevere.roma.it

Checco
Checco er Carrettiere

Stjernernes valg

Checco er Carrettiere ligger i Trastevere, næsten lige når man kommer over Ponte Sisto fra centrum, åbnede i 1935 og drives fortsat af Porcelli-familien. Stedet er en institution, og som det ofte ses på romerske restauranter med stjernetække, vidner fotos i vindfanget i selve restauranten om de mange, mange lokale og internationale berømtheder, der er valfartet til, fra toppolitikere, statsmænd, religiøse gejstlige og hollywoodstjerner.

Maden er og har altid været ærke-romersk og meget, meget veltillavet. Og der serveres meget gavmilde portioner, man kan med fordel dele eksempelvis pastaretterne. Køkkenet er lige nidkært, uanset om man vælger kød eller fisk. Søndagsfrokosten med familien er stadig en italiensk institution, og man kan se fænomenet for fuld udblæsning på Checco er Carrettiere.

Bestil bord eller kom tidligt, dvs. før kl. 13. Når vejret er til det, er der mulighed for at sidde udenfor i den lille gårdhave. Selve restauranten, interiøret, ligner lidt et meget overfyldt og for vokset kolonihavehus, hvor nogen er gået amok med amagerhyldepynt, men det skal man ikke lade sig narre eller skræmme af, det er et bundsolidt spisested.

Via Benedetta 10
Alle dage frokost og aften
Checcoercarettiere.it

Roscioli
Roscioli

Sublim carbonara

Roscioli er et af Roms bedste spisesteder, ganske enkelt. Restauranten nær Campo dei Fiori var oprindelig Roscioli-familiens delikatesseforretning med fokus på oste (300 forskellige), hjemmelavet pasta og charcuteri (150 varianter) – og det er det sådan set stadig, nu blot også (og mestendels) en boutique-restaurant.

Hjemmelavet pasta, charcuteri og oste er centrale ingredienser på kortet, og blandt andet mozzarella og ricotta er frisklavet på dagen. Køkkenstilen er tvistet klassisk, og bl.a. Rosciolis spaghetti carbonara med lagret guanciale (svinekæbe) bliver jævnligt udnævnt til at være byens bedste. En pudsig detalje er, at Roscioli har fået æren for lave byens bedste udgave af denne ærkeromerske ret, al den stund at køkkenchef Nabil Hadj Hassen er fra Libyen! "Hemmeligheden" er efter sigende æggenes særlige beskaffenhed og brugen af flere forskellige slags peber, bl.a. rosenpeber og sichuanpeber.

Der er 2.800 forskellige vine at vælge imellem, de fleste står frit fremme på hylderne i restauranten.

Roscioli ligger i den dyre ende.

Via dei Giubbonari
Alle dage på nær søndag, frokost og aften
Salumeriaroscioli.com

Da Gino al Parlamento
Da Gino al Parlamento

LÆS OGSÅ: Guide til smukke Bologna: 5 grunde til at besøge Italiens oversete perle

Superclassico

En lille hule, gemt af vejen i en lille gyde og ikke nem at finde, men mange har alligevel for længst fundet vej og kommer igen og igen, så gå forbi dagen før, og bestil bord. Køkkenet er superclassico og veltillavet. Læg ud med en gang antipasti misti, en tallerkenfuld med marinerede grøntsager, ost, charcuteri, lidt omelet/æggestand med grønt..

Man sidder tæt, stemningen er høj, og priserne er lave. Og man kommer igen, når først man har fundet frem til denne lille perle.

Vicolo Rosini 4
Alle dage på nær søndag, frokost og aften
Ristoranteparlamento.roma.it

Il sorpasso
Il Sorpasso

Let & enkelt

Hvis man ikke rigtig kan finde vej til Sorpasso i Prati-kvarteret, så skal man bare kigge efter en større forsamling på fortovet, når man nærmer sig. Det forholdsvis lille nye sted er i særklasse populært og talk of the town, så folk står foran og venter på at få plads, hvis de da ikke har presset sig indenfor i baren og står som sild i en tønde og venter eller bare nøjes med noget at drikke.

Sorpasso er et af byens neotrattoriaer – et af de steder, hvor unge kokke har "lettet" det romerske køkken. Serveringerne er ret enkle, og stedet har specialiseret sig i at bruge råvarer fra små producenter rundt om i landet, især producenter af charcuteri og oste.

Via Properzio 31
Alle dage på nær søndag, fra tidlig morgen til kl. 23
Sorpasso.info/home-page

Mercato Centrale Roma
Mercato Centrale Roma

20 lækre spisebarer

Roms hovedbanegård, Stazione Termini, og området omkring banegården er mildt sagt ikke byens mest charmerende plet, men kæmpebanegården (Europas næststørste) med 33 spor og det imponerende betonudhæng er et stykke stram, interessant arkitektur, der faktisk er et besøg værd.

I oktober 2016 åbnede Mercato Centrale Roma på Roms hovedbanegård, til højre i bunden (set fra facaden), og det i sig selv er faktisk hele turen værd – og Mercato er følgelig oplagt, hvis man bor i området under sit ophold i Rom eller venter på et tog.

Mercato Centrale Roma er en fødevarehal, ikke så meget til at købe råvarer med hjem, som til at spise i. Den meget store bar under hvælvingerne dominerer hallen, og ude i siderne ligger så diverse spisebarer, som der er omkring 20 af.

Via Giovanni Giolitti 36
Alle dage, kl. 08.00-24.00
Mercatocentrale.com

Enoteca corsi
Enoteca Corsi

Vinens verden

Det er lidt af et mirakel, at et så billigt, godt og lokalt forankret spisested har kunnet overleve så tæt på Pantheon og dermed et af de mest turistoverrendte steder i Rom.

Enoteca Corsi er en vinbutik, der har udviklet sig til en vinbar og restaurant, og det ene af de to lokaler udgør selve vinforretningen, hvor der er placeret borde – og det er klart det mest stemningsfulde sted at sidde. Spisekortet er ret klassisk og enkelt, men kortet er håndskrevet, ikke fortrykt, og det skifter dagligt.

Maden er enkel og klassisk, og det enorme vinudvalg står således noget i kontrast til menuen, når man betænker, hvor simpelt det typiske vinkort på et trattoria normalt er.

Via del Gesù 87-88
Alle dage på nær søndag til frokost, torsdag-lørdag også aften
Enotecacorsi.com

Da Cesare
Da Cesare

Kødets fristelser

Udefra er der ikke så meget at se, faktisk ser Cesare kronisk lukket ud, men bag døren gemmer sig et vidunderligt, langstrakt og højloftet lokale. Og et fantastisk køkken. Arrigoni-familien fra Firenze har drevet Ristorante Cesare siden 1965, og det toskanske islæt præger i den grad spisekortet, især hvad kød angår. Kød fra det legendariske chianina-kvæg (især kendt fra serveringen bistecca fiorentina) finder man på kortet tillige med kød fra det endnu mere sjældne kvæg calvana og mucco pisano. Da Cesare er et rigtig godt bud, hvis man virkelig har lyst til at spise sig mæt i kød!

Da Cesare gør det ikke nemt, for kødet frister over evne, men de går lige så meget op i fisk. Der benyttes udelukkende "vilde fisk", ingen fisk eller skaldyr på kortet er fra opdræt, og der kommer dagligt forsyninger fra havnebyerne Fiumicino, Anzio og Civitavecchia.

Via Crescenzio 15
Alle dage, frokost og aftenristorante
TrattoriaDaCesare.it

Anbefalet til dig