Bliv skøn på 5 minutter
SPONSORERET indhold

Bliv skøn på 5 minutter

Så blev det sent igen. Du fik drukket for meget kaffe, set for meget tv og sovet alt for lidt, og det er desværre ret tydeligt at se i dit ansigt. Vi har spurgt et par eksperter om, hvordan du på få minutter tryller dig skøn igen.

Af: Marie Brodersen Foto: Bulls
09. sep. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

RENS HUDEN FRISK
Kosmetolog og klinikejer Helle Thorup anbefaler først og fremmest en god oliebaseret rensebalm, som renser huden i dybden og gør den superblød og gennemfugtet.

– Eve Loms Cleanser forvandler sig til olie, når du masserer den ind på huden, og opløser al makeup samtidig med, at den renser og minimerer tilstoppede porer. Rens balmen af med en vaskeklud opvredet i varmt vand, så får du en ekstra eksfolierende virkning, som giver huden glød. Afslut med koldt vand, som giver en øjeblikkelig opløftende virkning, der får dit ansigt til at se helt frisk ud.Læs også: 10 tip - sådan plejer du sart hud

GLAT RYNKERNE UD
– Vil du have synlige resultater, så er Rodials Snake Serum et nemt og hurtigt alternativ til botox, anbefaler Helle Thorup. Serummet indeholder et peptid, som giver en mild fryselignende effekt, der mindsker mimiske sammentrækninger på huden samtidig med, at linjer og rynker fyldes op med fugt, så huden straks ser mere glat ud.

GIV HUDEN ET KULDEFIX
– Øjenomgivelserne er nok det område, de fleste kæmper mest med foran spejlet om morgenen. Den hurtigste vej til et hurtigt frisk øjenløft er et iskoldt kompres, hvor du ad tre gange presser en iskold vaskeklud mod dine øjenomgivelser samtidig med, at du masserer knoglebenet i øjenhulen med lette tryk. Det giver en effektiv lymfe-drænage, som minimerer sorte rande, forklarer Helle Thorup.

DÆK DE MØRKE RANDE
– Concealer er et must, hvis du har trætte øjenomgivelser. Læg den fra inderste øjenkrog og hele vejen under øjet. Arbejd den helt op til vippekanten, så de små røde blodkar under øjnene dækkes. Har du også tendens til sorte rande, bør du påføre en ferskenfarvet corrector først, som udligner den mørke farve. Min favorit er fra Bobbi Brown, afslører makeupartist Nicci Welsh fra United Makeup Academy.


DEN PERFEKTE HUD
– Mineralske foundations er meget nemme at bruge og er kun sekunder om at udjævne en træt, uensartet eller uren hud, så den fremstår perfekt og glat. Jeg kan anbefale Youngbloods Natural Mineral Foundation, som du lægger på med en kabuki-børste i cirklende bevægelser. Den blender mineralerne perfekt ind i huden og giver et meget naturligt resultat, forklarer Nicci Welsh. Husk også at give halsen et par strejf, hvis du har en nedringet top på.Læs også: Smink dig 5 år yngre

FESTLIGE ØJNE I EN FART
– Skal du være festklar i en fart, er markerede øjne altid en favorit – og tilmed nemt at skabe på ingen tid. Læg en cremet sort (eller mørkebrun) eyeliner langs øverste vippekant fra inderste hjørne til yderste øjenkrog og en smule under de nederste vipper. Blend linjen let ud med en pensel eller vatpind, så looket bliver mere blødt a la smokey eyes, anbefaler Nicci Welsh. Hvis du vil have et endnu mere intenst look, kan du også lægge en streg i den våde kant i øjet, inden du afslutter med et vippebuk og masser af sort mascara.

FYLDE I EN FART
– Genvejen til et fyldigt og skødesløst hår med masser af struktur er en saltvandsspray, som du sprayer i det fugtige hår, inden du føntørrer, anbefaler Katrine Larsen, som er frisør og medindehaver af salonen SuKa i indre København. Det giver et lækkert „messy" strandlook på ingen tid og er flot til både det opsatte og løse hår.

Læs også: Sådan får du smukt hår

HESTEHALE MED HOLD
– En stram hestehale kan redde enhver dårlig hårdag. Fordel lidt voks i længderne (i tørt hår), og red håret stramt tilbage i en høj hestehale. Universal Polishing Coat fra Davines giver håret en smuk og blank overflade og er samtidig velegnet, hvis du bruger et glattejern og et par minutter ekstra til at få et endnu strammere look, forklarer Katrine Larsen.


BØLGER UDEN BESVÆR
– Hvis du ikke har tid til den store makeover, så brug dit stylingjern til at lave et par hurtige krøller i de forreste længder. Det behøver kun at være i et par enkelte sektioner, for at håret ser lækkert og stylet ud. Brug en hårolie som varmebeskyttelse, så får det samtidig et sundt og lækkert skær. Afslut altid med hårlak, så frisuren holder, råder Katrine Larsen.