Casper og Isabel: "Der er kun et problem i aldersforskellen"
SPONSORERET indhold

Casper og Isabel: "Der er kun ét problem i aldersforskellen"

Casper og Isabel vil gerne have et barn. Det skal bo med dem i deres nye, hvide villa på Frederiksberg. For Isabel er blevet 28 år. Og Casper er blevet rolig. Parret var ellers tæt på at flytte til Los Angeles, men maden på de københavnske restauranter spiser ikke sig selv, og familien og deres nye venner holdt dem tilbage. Dem fester de med lidt endnu på natklubben Sunday. Og så begynder en ny æra.

Foto: Rasmus Weng Karlsen
17. sep. 2015 | Livsstil | Eurowoman

"Christensen" står der indgraveret på guldskiltet. Det hænger på hoveddøren i kolossen af en hvid villa i en sidegade til Gl. Kongevej på Frederiksberg. Isabel og Casper Christensen købte huset for et år siden, og hver kvadratmeter er blevet pudset og malet. For et par måneder siden flyttede ægteparret ind, men de sidste finjusteringer mangler stadig. Vi sætter os i de overdimensionerede sofaer i det højloftede køkken-alrum i stueetagen. Ud gennem sprossevinduerne er der kig til terrassen og poolen i baghaven. En murer stikker hovedet ind ad døren og kigger forsigtigt spørgende på Isabel og Casper, der sidder i hver sin ende af sofaen.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang: "Hvis jeg var helt blæst i knolden, tror jeg ikke, det havde varet ved"

"Du kommer bare ind," siger Casper og vinker inviterende.

"Ja, du kommer bare ind," siger Isabel og nikker.

"Du kommer bare ind," siger Casper.

"Jajaja, du kommer bare ind," siger Isabel.

"Ork ja, ind med dig," siger Casper.

"Jaja, ind ind," siger Isabel.

Sådan ca. fortsætter de næste to timers samtale. Altså ikke med snak om, hvordan man byder en håndværker velkommen til at sætte de sidste fliser op bag komfuret. Men måden, Isabel og Casper taler sammen på. De bekræfter hinandens sætninger i ét væk.

LÆS OGSÅ: "Stresser det mig at være 29 år og single? Ja – ad helvedes til"

L.A. på Frederiksberg
Det er ikke mange dage, Isabel og Casper har været adskilt, siden hun blev ansat som hans assistent i 2010. Først som kolleger, et års tid efter som kærester og siden september sidste år som ægtepar. Isabel hjælper stadig til på produktionsselskabet Douglas Entertainment, som Casper ejer. På rulleteksterne til den nye film Klovn Forever, der har premiere 24. september, er Isabel krediteret som producerassistent. Men det meste af tiden bruger hun på administrativt arbejde for sin salon Blow i Indre By. En forretning, hun gerne vil udvide med flere saloner i Danmark.

"Det skal gerne gå hen og blive den nye Joe & The Juice," siger hun og griner.

Caspers arbejde begrænser sig ikke kun til Danmark, men foregår også i L.A., hvor han lige nu har gang i to spillefilm – den ene hedder The Lesbian, den anden er endnu hemmelig – og tre tv-serier for henholdsvis HBO, FX Networks og Vice. Desuden skriver han sammen med Frank Hvam på en ny dansk film, som er uden for Klovn-universet. Casper har indrettet kontor i villaen. Her sætter han sig foran computeren hver dag klokken otte indtil klokken to for at skrive på sine projekter. Om aftenen skyper han ofte med USA.

"Han har en vanvittig høj arbejdsmoral," siger Isabel.

De seneste fire år har parret ofte været i L.A. i forbindelse med Caspers arbejde, og den amerikanske stil kan spores i indretningen. Stort, hvidt køkken med udskårne låger. En bogreol fra gulv til loft pakket med bøger, bl.a. med fotograferne Terry Richardson og Helmut Newton. Et tyrehoved i sølv på væggen. Når nu parret ikke kunne få den amerikanske stil ved selv at flytte til USA, måtte USA jo komme til dem. Men de har været tæt på at flytte over there.

"Vi kiggede på flere huse i L.A. og var rimelig hooked. Helt oppe at køre faktisk," siger Isabel.

"Det var skidesjovt. Men på et tidspunkt kiggede vi hinanden i øjnene og sagde: "Gør vi det, eller gør vi det ikke?" Og så var der bare for mange bløde værdier, der holdt os tilbage. Vi ville komme til at savne familie og venner. Og så meget betyder det gode vejr i Californien altså heller ikke," siger Casper.

LÆS OGSÅ: Medina: "Jeg har aldrig haft en kæreste før, der gav mig overskud, aldrig"Én baby, coming up
For halvandet år siden tog Isabel og Casper beslutningen om at blive i København. I første omgang ville Casper bare gerne have sine penge i banken og sin frihed. Men da han fandt ud af, at han kunne lave meget af sit arbejde med L.A.-produktionerne fra skrivebordet i København, og Isabel gerne ville have afklaring, blev pengene sat i huset på Frederiksberg. Det er basen for parret og Caspers to teenagebørn, som bor hos dem halvdelen af tiden.

"Der skete noget med det huskøb. Som om der faldt ro på. Jeg er flyttet otte gange med mine børn," siger Casper.

"Ja, og tre gange bare i den tid, vi har været sammen. Jeg vil gerne have det her. Nu er vi her, og så bliver vi her. Det her hus skal have plads til hele vores familie og alle vores venner. En base, hvor alle kan komme hele tiden. Nu bliver vi her. Det gør vi altså. Vi flytter ikke før om 10 år," siger Isabel og kigger med løftede øjenbryn på Casper.

Skal huset også fyldes op med nogle børn?

"Jaeh, ét barn i hvert fald," siger Casper.

"Der går nok ikke så lang tid," siger Isabel.

"Jeg var ikke et sted i mit liv, hvor jeg ville have flere børn. 100 %. Slet ikke. Men det er jo vanskeligt, når man møder en, der ikke har børn," siger Casper.

"Jeg har altid vidst, jeg gerne ville have, ikke mange børn, bare ét," siger Isabel.

"Jeg glæder mig til det, rigtig meget," siger Casper.

Talte I om børn, inden I blev gift?

"Ja, for det var jo noget, der ville kunne ødelægge det, hvis vi var uenige om det," siger Isabel.

"Jeg har jo hele tiden godt kunnet forstå, at Isabel gerne ville have et barn. Da vi besluttede at blive i Danmark og leve på en ny måde i huset her, gav det mening. Jeg vil gerne prøve at få et barn til og blive sammen med moderen. Jeg tror også, jeg har mere overskud til at have børn nu end tidligere. Jeg havde to børn, da jeg var 30, og der var altså fart på," siger Casper.

LÆS OGSÅ: "Mænd kan godt få præstationsangst, når de hører, at jeg sælger sexlegetøj"

Isabel sidder tilbagelænet med benene oppe under sig. Under hele interviewet er stemmen i samme dybe toneleje. Casper sidder på det yderste af sofaen, kører hånden gennem håret, spiser kirsebær, griner, inden stemmen vender tilbage til at blive alvorlig. Isabel synes ikke, at Casper minder om Casper i Klovn.

"Overhovedet ikke," siger Isabel.

"Det er der jo ingen, der ville kunne holde ud. Det er jo en skurkerolle. Jeg er meget anderledes end det, man ser," siger Casper. "Du er mere tilbageholdende. Det vælter ikke ud med vanvittige ideer hele tiden," siger Isabel.

"Men du bryder dig jo ikke om den rolle overhovedet?" siger Casper.

"Nej, jeg kan ikke se, der er nogen grund til at udstille sig selv. Jeg synes, det kan være ret åndssvagt," siger Isabel.

"Jeg ser jo tingene lidt anderledes. Det handler ikke længere om mig selv. Det handler om at udforske comedyen, og hvad det så koster i forhold til at udstille sig selv, er lige meget," siger Casper.

LÆS OGSÅ: 19-årig model fik nok: Branchen skal ikke kalde mig for tykFørsteklasses trummerum
Der er 18 år mellem Isabel og Casper, men de tænker aldrig på aldersforskellen.

"Alder er udvisket. Der er kun ét problem i det. Vi er jo godt klar over, at det ikke er sikkert, vi lever lige længe," siger Casper.

"Det kan da godt være, det er mig, der kradser af først. Der er også gode ting ved vores aldersforskel. Du er meget mere rolig nu," siger Isabel.

"Det er rigtigt. Hvis vi havde mødt hinanden, og vi begge havde været 28, havde jeg nok ikke været helt så interesseret i denne her opsætning. Hvis man skal slå ned på noget, så er du lidt ældre end mig. Du er lidt mere old school, end jeg er. Altså, Isabel laver nok mest mad, og det er mig, der ordner poolen," siger Casper.

Isabel laver spejlæg og avocado til sin mand hver morgen. To gange om ugen træner de sammen efter morgenmaden. De cykler ind til byen, hvor de mødes med deres personlige træner Kasper Sandvad aka Kallefit. Faktisk cykler de alle steder hen. De har skilt sig af med deres to biler, for de brugte dem alligevel aldrig. Hver fredag spiser de frokost inde i byen. Et par gange om ugen går de ud og spiser, gerne på Pluto, Gorilla, Fishmarket, Pastis eller Victor. I weekenden fester de på natklubben Sunday, som Casper er medejer af.

LÆS OGSÅ: Lotus kæmpede med anoreksi i 12 år: ”Jeg levede af Cola Light og salte fisk”

"Men det er vildt rart at være i det her hus. Jeg vil egentlig hellere bare være her, og at nogle af vores venner kommer til os. Nu har vi også været meget på Sunday, så er det o.k., at man tager en lille pause," siger Isabel.

Rooolig nu
Casper er blevet mindre interesseret i at få trumfet sine egne ideer igennem.

"Fordi jeg oplever, at Isabels ideer er ret gode og fungerer rigtig godt for mig. Og hvis jeg skal være helt ærlig, har jeg været igennem en masse ting og været rundt alle mulige steder, hvor jeg har fået lov til at bestemme en masse ting," siger Casper.

"Jeg føler ikke, jeg bestemmer så meget. Men det kan godt være, jeg gør det. Jeg føler egentlig bare, vi er meget enige det meste af tiden," siger Isabel.

Lige bortset fra, når Casper bliver rastløs. Det bliver han, når han venter på feedback på sine projekter. Så kan han, efter eget udsagn, blive nervøs og ulidelig at være sammen med. Casper kan bedst lide at arbejde. Isabel er bedre til at læne sig tilbage. Nogle gange læner hun sig så meget tilbage, at hun lukker sig om sig selv. Hun kan "godt gå og være stille i lang tid," som hun siger.

"Det kan godt provokere mit temperament. Du er også meget mere stålfast på dine holdninger, end jeg er. Så siger jeg for at gøre det meget enkelt: "Lad os gå ud at spise." Du siger: "Jaaa." Det vil du rigtig gerne. Så siger jeg: "Lad os gå på Retour." "O.k." Og bare ordet o.k., så ved jeg, at dér kommer vi aldrig nogensinde hen. Det er lige meget, hvor meget og hvad jeg siger. Dér kommer vi ikke hen, og det ved jeg bare med det samme," siger Casper.

"Men det er jo ofte, fordi jeg har en bedre idé," siger Isabel.

"Jeg kan godt blive en lille smule behagesyg. "Er du o.k.? Er vi glade?" spørger jeg."

"Ja, det er faktisk skideirriterende," siger Isabel.

"Måske jeg faktisk er hypersensitiv. Det er det nye, ik'? Det værste for mig er, når der er dårlig stemning," siger Casper.

LÆS OGSÅ: 19 ting, der vil gøre dig nostalgisk, hvis du voksede op i 90'erneFørste kys, glem det
Parret kan overhovedet ikke huske, hvornår de kyssede første gang. De kan heller ikke rigtig huske, hvor længe de har været kærester. Sådan fire-fem år. Det er ikke vigtigt, siger de. Men Casper ved, hvorfor Isabel er god for ham.

"Det der med, at Isabel er vokset op i sådan en slags liv her, som vi nu er endt i, er rart, for her er et menneske, som aldrig bliver imponeret. Du bliver aldrig starstruck, og du forstår alle mekanismerne. Samtidig er du fuldstændig uinteresseret i at være på," siger Casper.

Isabel er vokset op i Gentofte og har boet på skift hos sin mor Jacqueline Friis-Mikkelsen, direktør hos Unique Models, og sin far, entertaineren Jarl Friis-Mikkelsen, og været vant til paparazzi og sladderskriverier i bladene. Casper er vokset op i Birkerød med sine forældre og har selv været et kendt ansigt, siden han var 20 og var vært på DR's børneprogram Hvaffor en hånd. De to leger godt sammen, fordi de er lige – kendt med at være kendt. Casper er gode venner med Jarl, men ikke bedste venner, som Casper og Frank er det, på skærmen og i virkeligheden. Derfor er det også naturligt, at Casper kun har mødt Isabel én gang, inden hun blev ansat som hans assistent. Det var på Mallorca for 10 år siden, hvor både familien Christensen og Friis-Mikkelsen holdt ferie, og Casper og Jarl stødte tilfældigt på hinanden. De sludrede, og Isabel prikkede sin far på skulderen, fordi hun lige skulle spørge ham om noget.

"Det er jo ikke sådan, at jeg har passet hende som lille," siger Casper.

LÆS OGSÅ: 17 tegn på, at du er i et "forhold" med din bedste veninde

Isabel flyttede efter sin studentereksamen fra Ordrup Gymnasium til Schweiz, hvor hun læste fransk og havde en schweizisk kæreste. De gik fra hinanden, og Isabel ville flytte tilbage til Danmark og havde brug for et job. Det fortalte Jarl til Casper, der manglede en assistent. Caspers daværende forretningspartner Sussan Treschow tog samtalen med Isabel, der blev ansat på stedet. Casper blev efter et års tid skilt fra Iben Hjejle, men det havde dog intet med Isabel at gøre. Heller ikke Isabel havde en Casper-som-kæreste-dagsorden: "Sorry, men jeg tænkte altså ikke på dig på den måde i starten," siger hun. Men så alligevel. For pludselig var Isabel og Casper ikke bare kolleger, men to singler, der fandt sammen. Hvornår og hvordan de fortalte det til Jarl, kan de ikke komme i tanke om. Men på intet tidspunkt har det været akavet, at Isabel blev kærester og senere gift med faderens ven.

"Hvorfor skulle det være det? Det kan jeg ikke se?" siger Casper, og Isabel supplerer:

"Nej, Jarl er bare glad for, at det er en god mand, jeg har fundet. Tænk, hvis han syntes, han var en idiot."

Ja, på spejderære
Brylluppet sidste september overskygger alt.

"Det var ret vildt, da han friede til mig i L.A. Den havde jeg overhovedet ikke set komme," siger Isabel.

"Jeg spurgte din far først, jo. Hvis man leger den leg, så kører man den hele vejen," siger Casper.

"Men brylluppet var tusind gange vildere," siger Isabel.

"Brylluppet var eddermame vildt. Det var sort og guld alt sammen, og vi havde fået bygget tre rum på Papirøen," siger Casper.

"Vi havde fået lavet et langbord på 35 meter, og alle sad på et plateau," siger Isabel.

"Det gør mig stolt at være gift med Isabel. Det er ligesom at være spejder og få et duelighedstegn. Forelskelsen har ikke sluppet mig endnu. Hold kæft, hvor jeg glædede mig til at se Isabel, da jeg kom hjem fra New York sidst. Jeg løb ud af flyveren. Sådan en barnlig opførsel," siger Casper.

Hvordan er det anderledes at blive gift anden gang?

"Det er second time around, og man har lært lidt undervejs. Uden at sige noget ondt om tidligere forhold, så kan man godt have det sådan, når man er ung: "Jeg skal bare giftes, mand!" Der var fart på, og jeg havde to børn, inden jeg var fyldt 30. Det går lidt langsommere her, fordi jeg lige når at tænke over tingene. Vi fik brylluppet fuldstændig, som vi gerne ville have det. Det gode ved anden gang er, at alle de ting, jeg ikke nåede at forstå første gang, eller kunne have gjort bedre, har jeg kunnet rette. Fx kan man holde en ordentlig tale til sit bryllup. Fordi det betyder noget for én selv og for ens kone," siger Casper.

Isabel og Casper var omgivet af mange af deres nye venner. Sammen har de skabt en helt ny vennekreds.

"Det er jo en fordel nogle gange, når man får skiftet hele systemet ud. Isabel kom hjem fra Schweiz, og jeg blev skilt, og så mødte vi hinanden, så fik vi ligesom lov til at lave en ny base af venner. Selvfølgelig har vi hver især beholdt nogle gode venner, som vi stadig ser. Men det der med at lave en ny vennegruppe har været pissesjovt. De er alle meget forskellige, men de er alle meget festlige," siger Casper.

"Men der er også mange, der bare er hangarounds. Det er ret nemt at se. Smut! ik'. Man kan mærke det på folks opførsel med det samme. De er superirriterende fra start af," siger Isabel.

Bare én selfie mere...
Isabel og Casper ligger højt på listen over Danmarks mest kendte. Dem, sladderbladene gerne vil have et snapshot af i en upassende situation. Men de kan ikke tage sig af det. De vil ikke tage sig af det. For så kan det blive virkelig hårdt at åbne hoveddøren og slentre ned ad Frederiksberg Allé.

"Hvis der er en, der for femte gang beder om et billede, og man bare gerne vil gå og snakke, kan det godt blive lidt anstrengende. Men jeg siger altid ja. Det er faktisk også nemmere end at skulle forklare, hvorfor jeg ikke gider. Det meste af tiden er folk søde og flinke, der er slet ikke noget der," siger Casper.

"Det bliver helt sikkert voldsomt, når filmen kommer ud. Så kan det godt være voldsomt, bare når vi er ude at gå. Men det er ikke vildt irriterende. Det er bare sådan, det er," siger Isabel.

"Men nogle gange bliver det for meget. Så gider man ikke. Så vil man sgu hellere bare være hjemme og hygge sig," siger Casper.

"Nu bliver det præcis, som vi gerne vil have det. Vi behøver faktisk ikke forlade huset," siger Isabel tørt, og Casper griner.

"Jeg har fået det liv, jeg gerne ville have," siger han. Alvorligt.


LÆS OGSÅ: Anders Stegger: "Jeg bliver lidt intimideret af store bryster" 

LÆS OGSÅ: Sådan ser de kendte ud i genbrugstøj fra top til tå

LÆS OGSÅ: "Jeg brugte åndssvagt meget energi på mænd, som ikke ville mig"