Chicago
Chicagos kæmpeskulptur, der kaldes "The Bean", hed oprindeligt Cloud Gate.

Chicago

Chicago: Tag på opdagelse i arkitekturen

Shopping, arkitektur, storbyoplevelser og blues er bare få af de gaver, Chicago gemmer på. Glem The Big Apple – den enorme by ved Lake Michigan i Illinois er afgjort et place to see, before you die.

 

Lad mig sige det, som det er: Chicago har taget mig med storm. Ikke kun fordi kælenavnet ”The Windy City” også kan tages helt bogstaveligt, men fordi det er en meget betagende by.

 

Chicago har ifølge de fleste lokale legender fået det blæsende tilnavn på grund af larmende politikere, men storbyen ligger også lige ned til Lake Michigan, så vinden kan drille lidt i efteråret. Altså anbefales det at besøge Illinois-storbyen i sommerhalvåret.

Chicago kan godt være en lidt overset by i forhold til New York, og den er da også kendt under navnet ”Second City”. Mange vil nok booke billetten til The Big Apple, hvis de alligevel har besluttet at rejse til Staterne, frem for at tage til Illinois’ største by. Ærgerligt, synes jeg. For Chicago har virkelig meget at byde på! Så overvej det lige en ekstra gang, hvis du planlægger en storbyrejse i fremtiden.

Det er en by med masser af historie. Store personligheder og events har haft hjem i Chicago – lige fra gangsteren Al Capone til kendte Hollywood-film – og amerikanerne deler med glæde og stolthed ud af deres viden om byen.

DET SKAL DU SE
ARKITEKTUR, KUNST OG HVALER
Det meste af Chicago brændte i 1871 i ”The Great Chicago Fire”. Som følge af branden måtte det meste af byen genopbygges, og derfor benyttede storbyarkitekter chancen til at løse flere af byens strukturelle problemer. For eksempel blev verdens første skyskraber faktisk bygget i Chicago i 1885.

I dag er byen berømt for spændende arkitektur, og der er rig mulighed for at lære om eller opleve de mange forskellige bygninger.

Den højeste bygning er The Hancock Center, og med sine 96 etager er den ikke et sted for folk med højdeskræk. På 94. sal ligger et observatorium, hvorfra du mod betaling kan se ud over hele byen. (Psst! Elevatoren går også helt til 95. og 96. etage, hvor der ligger henholdsvis en restaurant og en lounge – uden entré!)
Signatureroom.com

FRA VANDSIDEN
Fra Lake Michigan løber kanaler ind i byens down town, og i sommerhalvåret arrangeres der dagligt guidede bådture med fokus på arkitekturen omkring vandkanten.

90 minutter koster $35 med ”Chicago’s First Lady”.
Cruisechicago.com

A WALK IN THE PARK
På en god dag med masser af sol er det oplagt at gå en tur gennem Millennium Park og Grant Park. Lige i nabolaget ligger masser af smukke oplevelser og venter. Den berømte ”The Bean” skulptur, the Buckingham Fountaine, det gigantiske Art Institute of Chicago, som har en fantastisk samling af impressionistisk kunst og Shedd Aquarium, hvor du som trainer for a day kan få lov at kramme en belugahval, er blot nogle af de ting, du kan opleve lige syd for centrum. Og går du ud ad den lille tange, hvor Adler Planetarium ligger, kan du tage rejsens bedste foto. Herfra kan du nemlig se hele Chicagos breathtaking skyline fra søsiden.
Få mere info på Explorechicago.org/city/en/millennium.html, Artic.edu og Sheddaquarium.org

SEGWAY SIGHTSEEING
Et nyt fænomen har fundet vej til storbyerne i verden: sightseeing på segways – tohjulede, batteridrevne transportmaskiner, som du styrer ved hjælp af kropsvægten. De kan virke lidt uhyggelige at stille sig op på, men bekymringen for at falde er helt uden grund. Segwayen er nemlig lavet til at stå oprejst, så læner du dig forover, bagover eller til siderne, vil segwayen kun følge dine bevægelser. Med lidt øvelse og undervisning fra søde og sjove instruktører er selv den mest usikre ”rytter” klar til at køre ud på guidet tur i byen.

Fordi du på en måde er til fods, er segwayen et genialt sightseeing-transportmiddel. Du er ikke hæmmet af at sidde i den ene side af en bus med tag, andre sæder og passagerer, der skærmer for udsigten, du styrer selv farten og i hvilken retning, du vil se. Og med en god hastighed kommer du hurtigere frem, end til fods.

For bare $65 får du to og en halv times guidet tur med Absolutely Chicago Segway Tours, der ligger i Grant Park. Der er forskellige ture at vælge imellem, men uanset om du er til museumsbygninger, kunst, arkitektur, fyrværkeri eller overraskelser, får du et godt indtryk af byen og dens historie på en virkelig sjov og underholdende måde.
Chicagosegways.com

LÆS OGSÅ: Rejseguide: Tag på roadtrip i Californien

SHOPPING, SHOPPING, SHOPPING!
Rejser du til Chicago, så sørg for en letpakket kuffert, for byens shoppinggader lokker dig hurtigt ind i handleparadis. Det kan virke uoverskueligt at tage på indkøb i en millionby, men det meste af Chicagos forretninger ligger centreret om Michigan Avenue – så Strøget go home!

Alverdens storcentre og butikker lige fra Disney Store og Apple House til Macy’s, Bloomingdale’s, Chanel og Louis Vuitton ligger som et andet shoppingmekka omkring ”The Magnificent Mile”, som Michigan Avenue også populært kaldes. Alle de store mærker er at finde i nabolaget – både de dyre og de mere pengepungsvenlige som Zara og Topshop – og butikkerne ligger side om side med skønne caféer, restauranter og kaffebarer.

Har du brug for en pause, så find Grand Lux Café på hjørnet af Ontario – de har et lækkert frokostkort. Her kan du komme til at sidde på 1. sal i panoramarummet med udsigt ud over Michigan Ave. Her kan du virkelig føle sig som en dronning på 1. parket.
Giv dig selv GOD tid til at ose eller powershoppe, du vil ikke fortryde det!
Themagnificentmile.com
Grandluxcafe.com

BYDELE, DER SKAL UDFORSKES
Chicago er mere end et trendy down town omkring Michigan Avenue. Der er hele 27 bydele med hver deres ”lyd”, som er værd at tage på opdagelse i. Er du tryggest med en guide i hånden kan du komme på ”Obama-tour” og besøge de stamsteder og dele af Chicago, præsidenten har boet og besøgt.

Vil du dog for alvor opleve vibes’ene, så tag en taxa til bydelene Wicker Park og Bucktowns spændende gader. Her finder du alverdens sjove, små butikker, som er specialiserede i hatte-, sko- og brugskunst.

PROPFYLDT VINTAGE
Alene i secondhand-butikken Vintage Underground på West North Avenue kan man få flere timer til at gå. Butikken ligger i kælderetagen, så den kan være let at overse, men har du først fundet vej derned, bliver du til gengæld også hængende, for der er virkelig mange ting at se på!

Kjoler, smykker, ure, tasker, sko, lamper, dimser og sager hænger, står og ligger i bunkevis i den sjove butik. Kig ned, der er helt sikkert gode fund.
Chicagovintageunderground.com.

Prinsessebehandling
For at lade op til vandringen i de små gader kan du passende lægge ud i Mojo Spa på N. Milwaukee Ave. Her kan du få lagt en lækker makeup eller lak på neglene. Og kommer du forbi en søndag, kan du få ordnet fødder, samtidig med at du indtager en lækker brunch. Stemningen er fænomenal, kunderne er lokale stamgæster, og vægge og lofter er alle malet lyserøde med guld-stuk. Det bliver bare ikke hyggeligere.
Mojospa.com

Pizza, øl og football
Afslut din shoppingtur/kulturvandring med øl og pizza på Piece Pizza på W. North Ave. Stedet er en footballbar, så forbered dig på skønne mænd i jerseys. Piece Pizza har udover de lækreste pizzaer også et mikrobryggeri. Og en bakke med smagsprøver til $1 stykket skal klart anbefales – de er virkelig gode!
Piecechicago.com

”Sweet home, Chicago”
Ingen storby uden natteliv – og når mørket trænger sig på, lokker alverdens spændende barer og klubber, så det er bare om at udforske byen by night. Vil du have en virkelig autentisk Chicagooplevelse, er det oplagt at tage på bluesbar.
Kingston Mines i bydelen Lincoln Park er værd at fremhæve. Der er god gang i den, danselystne mennesker, billige cocktails og selvfølgelig den fedeste blues.
Husk dog at have kørekortet med – blot fordi man er fyldt 30, er det ingen garanti for, at man ikke bliver bedt om at vise ID.
Se, hvem der spiller, på Kingstonmines.com

Tjekket, nyt hotel
Jeg boede på Radissons første Blu-hotel i Nordamerika, Radisson Blu Aqua Hotel Chicago, som åbnede i 2011 i det legendariske Aqua Tower.
Bygningen har sit navn efter sit spektakulære bølge-design af Jeanne. Bølgerne er indrettet som altaner, så du kan være heldig at få et værelse med en lille balkon – alle værelserne er nemlig forskellige.

Hotellet ligger midt i byens down town, kun tre-fem minutters gang fra Michigan Avenue, med udsigt til Lake Michigan, så storbydrømmene ligger lige uden for døren og venter.

Tag i øvrigt løbeskoene med på rejsen, for på Radisson Blu-hotellet er både fitnesscenter og udendørs løbebane på 3. sal. Det bliver ikke meget mere convenient.
Radissonblu.com/aquahotel-chicago

LÆS OGSÅ: Guide: 24 timer i London

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide