Christiane Schaumburg-Müller
SPONSORERET indhold

Christiane Schaumburg-Müller: "Både Liam og jeg er selvstændige, så vi kan tilrettelægge vores dag rundt om Constantin"

Alt, hvad Christiane Schaumburg-Müller rører ved, bliver tilsyneladende til guld. Hun er direktør i intet mindre end fire virksomheder og får ideer hurtigere, end hun kan nå at føre dem ud i livet. Mød iværksætteren og tv-værten til en snak om alt fra skabertrang til børneopdragelse, stærke venskaber og lyserøde Insta-feeds.

Af:: Simone Brandt Hald Foto: Franne Voigt
07. maj. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

Om iværksætteri og skabertrang

I løbet af de sidste ti år er det lykkedes den initiativrige iværksætter at stable lidt af et forretningsimperium på benene. Foruden ChriChri-universet, som laver alt fra onlineartikler til magasiner, bogudgivelser og tv-programmer, tæller Christianes portefølje også stentøjsvirksomheden Raw, der laver service i keramik, AndCopenhagen, der sælger accessories som hårspænder og smykker, og den supercertificerede hudplejeserie Lille Kanin til børn. Tidligere har hun også designet nattøj og strømpebukser.

– Skabertrangen har altid været der. Ideerne vælter ud af hovedet på mig, når jeg er på farten i bilen eller på ferie. Jeg er klart en do'er. Jeg handler og er ikke bange for at tage fat og springe ud i nye ting. Jeg elsker at få nye ideer og se dem blive til noget. Det giver mig et kick uden lige. Men nu er jeg nødt til at skrue ned for blusset og koncentrere mig om det, jeg har sat i søen. Der kommer ikke mere fra min hånd det næste lange stykke tid. Det skal der ikke. Det er mit nytårsforsæt. Jeg har ikke tid til at forfølge nye ideer.

LÆS OGSÅ: Birgit Aaby: "Det har både været sundt og usundt for mig at være med i Løvens Hule"

– Jeg arbejder virkelig, virkelig meget, men det fungerer fint med en familie, for jeg er jo stadig i den situation, at jeg er direktør i mine firmaer, så jeg kan selv tilrettelægge min tid. I institutionstimerne er jeg til rådighed, som alle andre mennesker, og så besvarer jeg mails om aftenen, når den lille sover. Både Liam og jeg er selvstændige, så vi kan tilrettelægge vores dag rundt om Constantin. Vi benytter os meget sjældent af pasning, og Constantin bliver ikke puttet af andre end os.

– Når man driver små virksomheder, som jeg gør, er man lidt en blæksprutte. Når printeren ikke virker, er det mig, der må fikse den. Man har at gøre med ansættelsesforhold og juridiske paragraffer, som man intet ved om. Så det må jeg læse mig frem til på nettet. Nogle gange kunne jeg godt tænke mig at være bedre til at bede om hjælp i stedet for at insistere på, at jeg godt kan selv, og ende med at sidde en hel nat og læse om funktionærloven.

– Hver dag laver jeg lister over ting, jeg skal nå. Jeg kan slappe af, når dagen er slut, hvis jeg har nået de mål, jeg har sat mig. Det er vildt vigtigt for mig at udrette noget hver eneste dag.

Christiane Schaumburg-Müller
Fotograf: Franne Voigt.

Om børneopdragelse og moderskab

I september 2016 fødte Christiane sønnen Constantin. Graviditeten kom bag på de fleste, for året forinden havde hun og manden L.O.C. annonceret, at de skulle skilles. Men parret kom tydeligvis på andre tanker, for nu er de forældre til en 2,5-årig vuggestuedreng.

– Constantin er vægt med vægt i ascendanten, så han er det mest harmoniske væsen. Han er nøjagtig, som min mor beskriver ham, virkelig et barn i balance. Alle, der møder ham, falder for ham. Selvom han er så lille, er han meget omsorgsfuld og opmærksom på andre. Hvis nogen har slået sig, er han den første til at komme og puste og spørge, om man er okay. Han er lige begyndt at kunne sætte sætninger sammen og får mig til at grine hver dag. Det er mest andre, der siger, at Constantin ligner mig og Liam, jeg synes jo, han er helt sin egen. Men hvis jeg skal nævne en lighed mellem ham og mig, så er det hans positive sind.

– Hvis jeg har en hel dag med Constantin, bare ham og mig, så skal vi ud af døren og have noget luft. Det kan være alt fra, at vi tager i skoven, på Louisiana eller hjem til nogle af mine veninder, der også har børn. Vi skal i hvert fald på en eller anden form for udflugt. Jeg kan rigtig godt lide at være aktiv og er rigtig god til at undersøge, om Gentofte Brandstation har åbent på en søndag. I øjeblikket er han helt vild med dyr, så vi leger og leger hjemme på stuegulvet.

– Jeg går meget op i, at børn skal være velopdragne. De skal kende takt og tone. Det er sådan nogle dyder, jeg har med hjemmefra, og dem kunne jeg godt tænke mig at give videre, når min søn bliver ældre. Man siger goddag og farvel, har forståelse for, hvornår man skal tie stille og spørge ind, og tager de andres tallerken med, når man tager ud af bordet. Det er velopdragent!

– Jeg er 37, og jeg er ikke afvisende over for tanken om flere børn, men føler ikke rigtig, jeg har travlt. Jeg har en del veninder omkring mig, som er blevet mødre i start-40’erne. Jeg bekymrer mig ikke så meget over, om biologien pludselig kan spænde ben for mig, men jeg føler mig nok også meget yngre, end jeg er. Jeg synes, det er fuldstændig fantastisk at være mor og på ingen måde hæmmende at få et barn, tværtimod synes jeg, det åbner dørene til hele verden.

Om filtre og flotte feeds

Med sine 366.000 følgere er Christiane en af landets største instagrammere. Universet er girly, og feedet vrimler med glamourøse håropsætninger, perfekte røde læber og pailletbesatte aftenkjoler.

– Jeg synes, jeg er meget real på min Insta-story, men jeg kommer aldrig til at være hende, der filmer alt, hvad jeg laver. Hvor man kan se randerne under øjnene, og hvad jeg spiser til aftensmad hver aften. Det bliver et lille realityprogram, og det er wonderful, for jeg elsker at følge med i den type programmer, men jeg har ikke selv tid til det, og så er jeg også et sindssygt privat menneske. Jeg er 37 år gammel og kan ikke se, hvorfor jeg pludselig skulle begynde at indvie hele Instagram i mit privatliv nu.

– At være på Instagram er ikke mit erhverv, jeg er på mediet, fordi jeg synes, det er sjovt, megainspirerende og givende. Jeg deler selv meget mode og glam, fordi jeg elsker det. Jeg elsker også at dele serieanbefalinger, tips til gode spisesteder eller fede kulturelle oplevelser. Men det er også vigtigt for mig at holde den verden ud i strakt arm og have mit eget liv, som kun er mit, og som ikke afhænger af, hvor mange likes eller følgere jeg har.

– Hvis jeg er ked af det eller har en virkelig dårlig dag følelsesmæssigt, er det sidste, jeg tænker på, at dele det med omverdenen. Jeg vil hellere snakke med min mand eller ringe til min veninde eller mor end poste et billede og søge trøst derigennem. Instagram er slet ikke i mine tanker i den situation. Jeg har heller ikke selv brug for at se og høre om andres problemer, selvom jeg er sikker på, det kan hjælpe nogen at se, at de ikke er alene om deres nedtur. Jeg kan bare godt lide feeds, der gør mig glad. Når jeg har set en film, der er så uhyggelig, at jeg ikke tør gå op og sove, så lukker jeg op for Instagram, fordi jeg har brug for at blive eksponeret for en lidt mere lyserød verden, så alting bliver mere pastelfarvet igen.

LÆS OGSÅ: Jasmin Gabay: "Nu har jeg jobs, så jeg kan betale mine regninger"

– Jeg laver enormt mange Stories om aftenen uden makeup på, men lægger heller ikke skjul på, at jeg er glad for filtre, det siger jeg meget tit: ”Oh my god, I need a filter”. Jeg vil gerne have et pænt feed, der skal ikke være noget, der stikker for meget ud, så putter jeg det i Story. Det er stedet, hvor man rambler løs og for eksempel viser en skønhedsrutine.

– Jeg er meget bevidst om, at Instagram ikke er den virkelige verden. Hvis jeg følger en person, der gør mig i dårligt humør, så er det op til mig selv at cutte forbindelsen. Instagram er et værktøj og en platform, hvor man kan blive inspireret, fortælle sine veninder, at man er blevet gravid, og sende fødselsdags-invitationer, og jeg tager det ikke for mere end det.

– Jeg tror, unge mennesker er meget klogere, end mange tror. Vi skal passe på med at tale ned til hinanden hele tiden. Den unge generation læser bøger, ser nyhederne, dokumentarer og er i det hele taget meget velorienterede, så vi skal ikke hele tiden fordumme, men tale til dem i øjenhøjde. De ved godt, hvad der er virkelighed, og hvad der har været igennem et filter.

Om sin afslappede hjemmeuniform

Som regel ser vi hende i fuld makeup og store blondeskrud på den røde løber eller som vært på ”Vild med dans”, men i hjemmet i Hellerup er det en noget mere afslappet Christiane, der huserer.

– Lige så snart jeg kommer hjem, hopper jeg i nattøjet, og jeg har klædeskabet fuld af det. For tiden er det silke- og satinnattøj, jeg gør mig i. Og det er ikke små sexede blondeudgaver, det er pyjamasser, joggingtøj og store morgenkåber. En hvid skjorte og en stram nederdel dur bare ikke, når man skal hjem og være praktisk.

– Det stykke tøj, jeg har gået mest med gennem årene, er mit Victoria’s Secret-joggingsæt fra deres linje ”Pink”, som jeg købte i 2001. Det er et mørkeblåt sæt med hoodie. Der står Pink på røven, og der sidder en lille tegning af en hund på brystet. Det er fuldstændig forvasket og dødbehageligt.

Christiane Schaumburg-Müller
Fotograf: Franne Voigt.

Om stærke venskaber

Selvom Christiane har fart på karrieren og nok at se til med både direktøransvar og en tumling, så prioriterer hun at se sine veninder jævnligt.

– Jeg har kendt min BFF i 22 år, og vi har altid været uadskillelige. Fra vi var 15 år, havde vi en fast venindedag hver onsdag. Der gik vi til dans, og så overnattede vi hos hinanden på skift. Jeg gik i gymnasiet, Karina arbejdede i Vero Moda og gik på en danseuddannelse samtidig. Vi står hinanden meget nær og snakker stadig med hinanden tre-fire gange om ugen og ses virkelig ofte. Vi bor tæt på hinanden og har vores sønner skrevet op til samme skole.

– Jeg har en lille gruppe af rigtig gode veninder, som tæller alt fra folkeskoleveninden til sygeplejersken, annoncesælgeren og musicalsangerinden. Vi er en meget blandet gruppe, men fælles for os er, at vi er handlekraftige. Når en i gruppen spørger, om vi ikke snart skal i teatret, er der med det samme en anden, der griber den, og vupti, så er der en fælles sms ude med dato, tid og titel på stykket. Vi danser ikke rundt om den varme grød for at finde en dato, hvor alle kan. Vi sætter en dato, og så kan dem, der kan. Det betyder, at det bliver til noget. Oftest kan vi alle sammen, fordi vi prioriter det. Vi er alle livsnydere, vi vil opleve verden, vi vil grine, vi vil feste, vi vil leve, og det gør vi – sammen! Det er aldrig kedeligt at være sammen med os. I min venindegruppe bliver parmiddage med mændende ofte tilsidesat for pigefrokoster, middage, get-aways og shoppeture. Med tiden har vi fået mere lyst til at dyrke vores venindeskab alene uden mænd.

LÆS OGSÅ: Susanne Bier: "Jeg er ikke sådan en, der går til fest og ligesom - knips - bare bliver festens midtpunkt"

– Jeg har fået to virkelig gode veninder her inden for de sidste fire år, som er gået hen og blevet nogle af mine nærmeste. De minder utroligt meget om mig selv. Vores energier er de samme, og vores eventyrlyst er den samme. Det er vidunderligt stadig at kunne skabe så nære og betydningsfulde venskaber. Bedste venner kan man få hele livet, og hurra for det. For jeg dyrker virkelig mine veninder og venskaber. De udgør en kæmpe del af mit liv.

Om sin største last

Som tidligere professionel danser skulle man måske tro, at Christiane følger en stram diæt for at holde vægten, men det er langt fra tilfældet. Hun er vitterligt livsnyder med stort L.

– Jeg spiser mig virkelig mæt i aftensmad og kører store por-tioner ned, men en time efter kan jeg altid spise lidt mere, og så spiser jeg en ostemad. Næsten hver aften. Jeg er vild med ost – det er bare så lækkert. Jeg spiser den mellemlagrede, det ville gå helt galt, hvis jeg havde brie eller camembert liggende i køleskabet, det ville være væk på nul komma fem.

Om at finde ro i pæne omgivelser

I løbet af en uge suser Christiane rundt til møder, arrangementer og fotoskydninger. Derfor har hun ikke det helt store sociale behov, når arbejdsdagen er omme. Fornyet energi kanaliserer hun bedst i hjemmet i Hellerup med en god serie på skærmen eller i naturens rolige omgivelser.

– Jeg lader meget op i visuelt smukke omgivelser. Bernstorffs-parken er et af mine favoritsteder, der er simpelthen så smukt. Den æstetik, som parken byder på, giver mig et helt særligt mentalt velvære. Jeg er også typen, som lægger en cykelrute om for at komme forbi nogle pæne huse, hvor de har gjort noget ud af deres facader. Jeg kan virkelig godt lide den der visuelle æstetik. Hav og skov. En pæn restaurant. Pæne og visuelt gennemførte ting kan virkelig gøre mig glad.