Katrine Foged Thomsen
SPONSORERET indhold

”Jeg har helt personligt haft brug for at finde ud af, hvem Katrine er”

Bagedyst-dommer Katrine Foged Thomsens liv har de seneste år taget et U-turn. Efter en skilsmisse og et endeligt farvel til konditorvirksomheden er hun i gang med at finde ud af, hvad der skal være hendes næste drive.

Af: Simone Laursen og Susanne Knutzen Foto: Pernille Enoch
23. nov. 2022 | Livsstil | ALT for damerne

Efter mange år med fuld fart over feltet satte bagedyst-dommer Katrine Foged Thomsen sidste år bremsen i – også selvom hun ikke havde nogen idé om, hvad hun så skulle i stedet for. Hun vidste bare, at hun havde brug for tid til at mærke efter.

”Jeg har brug for overskud til at fordybe mig i nogle ting og tage den lidt mere med ro. Det er dejligt, at jeg kan gå en tur med mine børn uden at føle, at jeg skal snyde mig til at gøre det tidsmæssigt. Jeg gider ikke gå og have dårlig samvittighed, når jeg har fri, fordi jeg altid føler, at jeg burde være et andet sted. For det er sgu okay at have pauser. Det er helt okay bare at være. Det siger jeg til mig selv i dag, for det er helt klart noget, som jeg er i gang med at vænne mig til,” siger Katrine Foged Thomsen i ugens ALT for damerne.

For bagedyst-dommeren har det seneste år været et lidt anderledes et af slagsen. Meget af det, som hun før omgav sig med, ser ud på en ny måde i dag.

Sidste år blev hun skilt fra Rasmus, som hun har været i et forhold med siden de unge år, og som hun sidenhen fik deres to døtre, Ida og Agnes, sammen med.

”Det har været et lidt anderledes år. Jeg har skulle bearbejde nogle ting og vænne mig til en ny hverdag," fortæller hun.

"Det har krævet mod"

Skilsmissen lagde ikke kun grund for, at Katrine skulle finde sig til rette i en ny bolig og i en ny hverdag med hendes to teenagedøtre. Også en del af hendes arbejdsliv blev ændret.

For 14 år siden kastede Katrine Foged Thomsen og hendes eksmand sig nemlig ud i et eventyr sammen, da de startede en kæde af konditorier. Men i de sidste par år trak Katrine Foged Thomsen sig lidt, og sidste efterår sagde hun endeligt farvel til virksomheden.

”I de senere år har jeg haft trukket mig mere og mere ud af det, fordi der var skilsmissen, og det hele bare ikke kørte så godt. Så nu driver han det, mens jeg skal noget helt andet. Jeg har lavet et U-turn, siger hun, og uddyber:

”Det har krævet lidt mod. Men det kendetegner mig egentlig nok. Jeg har aldrig været bange for nye udfordringer, for jeg ved, at det nok skal løse sig på en eller anden måde. Jeg vil faktisk sige, at jeg ikke rigtig ser udfordringer, og det er med til at give mig modet til at få fikset det, som jeg gerne vil, og stå ved det, når jeg har en drøm.”

Med lidt mere luft i kalenderen er Katrine Foged Thomsen begyndt at overveje, hvad hun vil bruge noget af den på fremadrettet, men der er ikke lagt nogen stor forkromet plan – for det er netop pointen.

"Jeg tror, at mange kvinder i min alder, der pludselig har store børn, står overfor spørgsmålet: hvem er jeg nu? Jeg har helt personligt haft brug for at finde ud af, hvem Katrine er nu. Jeg har haft al opmærksomhed på unger og forretning, så nu spørger jeg mig selv, hvad jeg egentlig syntes var sjovt og fedt inden alt det – så hvad er mit drive?”, siger hun.

Du kan læse hele interviewet med Katrine Foged Thomsen i denne uges ALT for damerne, hvor hun også har lavet kransen til ugens forside, og du kan få opskriften, så du selv kan prøve kræfter med kageforme og glasur.

Anbefalet til dig