Hannah Cook
SPONSORERET indhold

“At lade min kropsbehåring gro har givet mig en helt ny følelse af skønhed”

I mange år følte Hannah Cook sig forpligtet til at svinge skraberen, for ellers var hun nok ikke smuk. I dag har hun smidt den ud, selvom hun mærker stærke holdninger til kvinders kropsbehåring overalt.

Af: Frederikke Pontoppidan Foto: Sofie Hvitved
24. jan. 2018 | Livsstil | ALT for damerne

Hvorfor stoppede du med at barbere dig?
– Da jeg begyndte at få hår som 13-årig, var det ikke en mulighed at lade det gro. Jeg er vokset op med, at kvindeidealet er glatbarberet, og jeg har aldrig hørt eller set andet. Jeg tror også, det startede, fordi der var en dreng, der sagde, at jeg lignede en abe pga. mine hår på armene. Det var ikke noget, han tænkte over, men det påvirkede mig helt vildt. Derfor følte jeg, at hvis jeg havde hår på kroppen, var jeg ikke smuk. Men en dag spekulerede jeg på, hvorfor jeg egentlig gjorde det. Og der fandt jeg ud af, at jeg gør det mere for andre end for min egen skyld. Og når jeg selv er komfortabel med det, har jeg jo ikke nogen grund til at barbere mig. Derfor stoppede jeg.

Hvordan forventede du, at reaktionen ville være?
– Jeg regnede med, at folk ville synes, det var utiltrækkende. Og jeg har da også fået nogle blikke. Men efter jeg er blevet komfortabel med min kropsbehåring, er jeg ligeglad med, hvad andre tænker. Derfor lægger jeg heller ikke mærke til blikkene mere.

Du har deltaget i et radioprogram om kropsbehåring. Efterfølgende havde folk en meget stærk reaktion på de sociale medier?
– Deres kommentarer handlede meget om sex. De havde ikke lyst til at have en partner med hår nogen steder. Men det har jo ikke noget med dem at gøre. Alligevel føler folk ofte, at de har ret til at fortælle dig, at de synes, det er ulækkert.

– Hvis du søger på nettet, kommer der også mange artikler frem, hvor der står: "Det her synes mænd i virkeligheden om din kropsbehåring". Det, tror jeg, mange bliver skræmte over. Hvad, hvis den anden person synes, det er ulækkert? Men så længe man selv er komfortabel med det, så udstråler du også noget, der tiltrækker dem, som ser det at have kropsbehåring som helt naturligt.

LÆS OGSÅ: Ny podcast: Hvorfor tænker kvinder på alder som tab af skønhed?

Hvad nu, hvis drømmemanden synes, det er utiltrækkende?
– Det ville være så ærgerligt, hvis det betød noget. Men så ville han jo ikke være min drømmemand. Det er så skørt, at hår under armene er en faktor for, om man har lyst til at være sammen med et andet menneske. Man skal næsten sige: "Hov, jeg har forresten hår på kroppen!", før man møder en person, fordi det kan være afgørende.

Er det ikke bare en fase?
– Det føler jeg ikke, at det er. Og har jeg lyst til at barbere mig igen, så gør jeg det. Jeg er tryg ved min kropsbehåring, og jeg føler, det er mit eget valg, hvad jeg stiller op med den.

Føler du dig smuk?
– At lade min kropsbehåring gro har givet mig en helt ny følelse af skønhed. Jeg føler mig mere forbundet med mig selv.

Anbefalet til dig