Anna Stokholm
SPONSORERET indhold

Skuespiller Anna Stokholm: "Jeg kom hjem som 10-årig, hvor vores rækkehus stod i flammer"

Skuespiller Anna Stokholm om at have en gammel sjæl, om at komme hjem til et hus i flammer og om begivenheden, der ændrede hendes liv.

Af: Nicoline Tauning Foto: Trine Soelberg
21. nov. 2020 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad er du mest stolt af?

– Min familie. Jeg kommer fra en meget ressourcestærk og hjertevarm familie, som er der for hinanden i tykt og tyndt. Specielt når det virkelig gælder.

Hvornår bliver man voksen? 

– Mine bedste venner siger, at jeg har været 40 år, siden jeg var 16, så jeg har nok altid tænkt mig mere voksen, end jeg er. Alligevel har jeg nu som 32-årig endnu ikke følelsen af at være rigtig voksen. Jeg tror måske, at det kommer, når jeg en dag bliver mor. Men jeg stræber efter at bevare min fantasi og min kreativitet, så mit indre barn aldrig helt forsvinder, uanset hvor voksen jeg bliver.

LÆS OGSÅ: Casper Christensen: "Jeg blev bange, fordi det hele gik fra nul til 100 på ingen tid"

Hvornår er du helt dig selv? 

– Når jeg dyrker yoga. Det er mit ultimative frirum. Jeg elsker følelsen af, at jeg kan slippe mit hoved for en stund og bare være til stede i min krop.

Hvornår har du været mest bange?

– Da jeg som 10-årig kom hjem til vores rækkehus, der stod i flammer. Jeg husker, at vi en uge forinden havde fået installeret en kattelem i huset, så det første, jeg tænkte på, var, om vores katte var nået ud. Det var de heldigvis, og ingen andre kom noget til. Men jeg havde mareridt i flere år efter den oplevelse.

Hvornår er du mest træt af dig selv? 

– Når jeg bekymrer mig om tusind ting, jeg alligevel ikke kan gøre noget ved.

LÆS OGSÅ: Julie Kragh: ”Det er anstrengende at være den, der ødelægger den gode stemning”

Hvilken begivenhed har ændret dit liv?

– Da jeg spillede en forestilling på Skuespillerskolen som 3.-års-elev, hvor jeg til premieren ved et uheld brager igennem en glasrude og falder 3,5 meter ned på et betongulv. Jeg fik alvorlige indre kvæstelser og nerver og pulsåren skåret over i min højre arm. Heldigvis var der en medstuderende blandt publikum, der havde været på førstehjælpskursus, og han reagerede hurtigt og reddede mit liv. Efter mange ugers indlæggelser og flere års genoptræning ser jeg i dag tilbage på oplevelsen som noget virkelig dyrebart. Al den kærlighed, omsorg og selvindsigt, der fulgte med både under og i tiden efter, ville jeg ikke have været foruden den dag i dag. Livet er blevet mere værdifuldt, og det er blevet tydeligere, hvad jeg gerne vil nå, imens jeg er her på jorden.

Hvilken anden kvinde har inspireret dig?

– Min mor er en af mine største inspirationskilder, fordi hun hele tiden stræber efter at blive klogere på verden og på sig selv som menneske. Hun er iderig, kreativ og enormt god til at være til stede i nuet og nyde øjeblikket. Hun får sine drømme til at gå i opfyldelse, og jeg lærer konstant noget nyt af hende. Hendes omsorg og kærlighed er usammenlignelig, og jeg ønsker inderligt, at jeg bliver en mindst lige så god mor som hende en dag.

LÆS OGSÅ: Tv-vært Sara Lygum: "Jeg spænede over til ham og græd og grinede på samme tid"

Hvad kan få dig til at grine? 

– Folk der griber øjeblikket og er hurtige i replikken. De vigtigste mænd i mit liv, min far, min bror og min kæreste, er simpelthen nogle af de sjoveste, jeg kender. Og de kan alle tre få ethvert selskab til at falde om af grin. Det elsker jeg dem virkelig for.

Hvad er det sjoveste kompliment du har fået? 

– Én af de bedre er: ”Du ligner en lys udgave af Angelina Jolie”. Jeg ved ikke, om jeg synes det passer, men glad blev jeg i hvert fald.

LÆS OGSÅ: Lene Beier om dengang, hun var mest bange: "Det var et værre kaos"

Hvad ville du sige, hvis du kunne bagtale dig selv? 

–  Anna er ALT for perfektionistisk og ordentlig, hun skal blive bedre til at sige pyt og leve i nuet.

 Hvad har været dit livs længste minutter?

– Den morgen, hvor jeg med spænding ventede på at få at vide, om jeg var blevet optaget på Skuespillerskolen. 

Anbefalet til dig