GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Weekend getaway til De Danske Sydhavskyster

Weekend getaway til De Danske Sydhavskyster

Louise er mor til to piger og indehaver af bloggen: Mor til Mernee (det lidt spøjse navn er inspireret af pigerne Merle og Neel). Louise elsker at rejse, og i weekender er specielt destinationer inden for kort køreafstand fra den Jyske hede at foretrække. Én af familiens favoritter er De Danske Sydhavskyster, med sine mange attraktioner, storslåede natur og plads med højt til loftet.

Pak bilen – og afsted!

Når vi skal på ferie må der meget gerne være noget at se og noget at opleve. Om det er kultur, natur eller noget helt tredje. Derfor sørger vi gerne for at placere os, så vi kan køre ud og opleve fra, hvor vi bor. Eller sætte os en destination hvor det er let at planlægge mange oplevelser på vejen.

Det unikke ved Danmark er de mange oplevelser der ligger lige rundt om hjørnet fra ens egen baghave, og så er Danmark jo rigtig smuk, på alle årstider faktisk. Danmark har så mange muligheder, og vi finder altid flere oplevelser på vejen end vi kendte til da vi tog afsted.

Vi elsker at tage til De Danske Sydhavskyster på grund af de mange forlystelsesparker og den rå natur, for ikke at tale om den afslappede atmosfære man for eksempel finder i byerne og på de mange overnatningssteder.

Det gode ved en dansk ferie er, at man ikke skal så langt, og at alt ligger inden for overskuelig kørsel afstand. Bilen kan bare pakkes let, kost og logi bookes undervejs og så er man på vej.

Sommer og samvær

Det vigtigste for os er samværet, når vi er på ferie. Der findes ikke en bedre stund, end når vi starter bilen og kører afsted sammen. Det er en helt særlig følelse af frihed, når vi ved, at nu skal vi tilbringe en forlænget weekend eller ferie sammen, hvor vi bare skal hygge, lege, nyde og opleve. Dén følelse er bare den bedste!

Vi kender alle sammen hverdagens ræs, hvor man automatisk suser afsted uge efter uge. Men når man så er på ferie, så mærker man hinanden på en helt anderledes måde. På vores små getaways er hverdagen pakket godt væk, og der er ikke nogen planer, udover dem vi selv laver. Vi skaber minder og nyder de gode snakke, der ofte opstår under turen. Og når vi er på ferie sammen går vi ofte med hvert vores barn, som fortæller ting, man ellers ikke oplever hjemme i en travl hverdag. Vi snakker om veninder, om skolen og om det vi ønsker for livet. Jeg ELSKER det, og jeg håber alle familier oplever den slags stunder, når man en gang imellem trækker stikket. Derfor er det også praktisk, at selve bilturen ikke er længere end et par timer. De sidste 45 min før vi når De Danske Sydhavskyster tilbringes på Færgen mellem Langeland mod Lolland, og det er virkelig en afslappende måde at rejse på.

Færgen der sejler mellem Spodsbjerg, Langeland og Tårs på Lolland havde vi aldrig prøvet før. Men det var super nemt, man skulle bare være der 15 min. før og selve turen tog kun 45 min. Det sparer altså en for lidt af en omvej, når man kommer fra det jyske eller fynske. Og så får man endda en hyggelig lille færgetur, med kantine og dejlig plads til at nyde udsigten.

De danske sydhavskyster


Nu har vi besøgt De Danske Sydhavskyster to gange, og begge gange har vi boet på Lalandia til STOR glæde for pigerne. De er helt vilde med det. Ikke kun badelandet, men alt det, som Lalandia Rødby har at byde på. På vores sidste tur fik de også smag for minigolf, og havde vi haft mere tid, havde vi nok også snuppet et par kampe i badmintonhallen eller taget en film i biografen.

BonBon-Land var også en stor succes, for nu hvor den tid, hvor børnene mest er optaget af Miniland er forbi, er vi gået videre til rutsjebaner med fart på, og vi fik virkelig blæst håret igennem på den fede måde. Vi havde en hel dag i BonBon-Land, og pigerne kunne sagtens have brugt et par timer mere.


Oplevelser i ens egen baghave

Jeg tror, at når man bor i Danmark, så glemmer man lidt, hvad landet faktisk har at byde på. Mange er måske vant til enten at køre syd på eller vælge den samme destination år efter år, men der er meget mere end det vi kender og taler om, og jeg synes ikke man skal være bange for en detour på vejen for at få lidt mere med. Der er mange fine steder på De Danske Sydhavskyster, som jeg er sikker på, at man ikke har set før. Og hvis man undersøger det lidt, behøver der ikke den store planlægning for at opleve alt det og meget mere som en dansk ferie faktisk kan byde på.

Anbefalinger

Når man trænger til lidt luftforandring eller et afbræk i hverdagen, er det absolut værd at huske på de skatte der befinder sig i vores egen baghave. For på et par timer står du altså i en helt anden natur, og et sted som tilvejebringer helt anderledes muligheder end man er vant til.

Hvis man har børn, der har kærlighed for forlystelser, så anbefaler vi helt sikkert BonBon-Land. Det var ikke spor crowded, hvilket betød, at der var god mulighed for at prøve en masse forskelligt og for at prøve de samme ting flere gange. Pigerne havde en helt optimal oplevelse. En af de bedste ting vi oplevede på turen var faktisk Vildsvinet, som er en af rutsjebanerne i BonBon-Land. Det var pigernes debut i rutsjebane med loop, og som forældre med stor kærlighed til rustjebaner, var det ganske stort, at de nu endelig fik smag for det.

Lalandias overnatningsfaciliteter anbefaler jeg også til en hver familie. De skrå feriehytter er super hyggelige, og man har følelsen af, at der er plads og højt til loftet – bogstavelig talt J Og så er det en stor fordel, at hvis man som forældre kan slappe lidt af, mens børnene med garanti er aktiveret.

Turen med Færgen er virkelig en let måde at transportere sig på, og som vi vil benytte næste gang vi tager fra Jylland mod Sjælland, Møn og Lolland-Falster. Og så er det jo altid dejligt at spare nogle kilometer og i stedet få nogle flere opleveler med på turen.

Hvis man som os trænger til en lille weekend getaway fra den travle hverdag, så er De Danske Sydhavskyster helt sikkert et sted jeg vil anbefale. Der er noget for enhver smag, og jeg tror de fleste vil blive overrasket over, hvor smukt der er.

Hvad er de danske sydhavskyster?

De Danske Sydhavskyster dækker over områderne i det sydlige Sjælland, samt øerne Møn, Lolland og Falster, og præsenterer et udvalg af spændende attraktioner, seværdigheder og skønne naturoplevelser.

Langs kysterne venter familievenlige badestrande med fint og blødt sand. I kan bl.a. hoppe ud i Danmarks varmeste badevand på Lollands vestkyst eller dase på landets bedste badestrande langs Falsters østkyst. Vandet og områderne ved Nakskov Fjord og Maribosøerne er desuden nationale naturparker – en garanti for kæmpe naturoplevelser.

Noget af Danmarks mest unikke natur møder dig på Østmøn, hvor de hvide klinter stejlt rejser sig 128 meter over den azurgrønne Østersø – mens klinterne ved Stevns på Sydsjælland er så specielle, at de er blevet UNESCO verdensarv.

Men det er ikke kun naturen, der er værd at rejse efter. Inde i landet er nogle af vores største attraktioner klar til at give dig og din familie den bedste Danmarksferie nogensinde.

Læs hele Louises oplevelse her.