Foto: Privat, PR Barsel i få uger og så retur til jobbet. Sådan var det for tv-vært Sofie Linde

Sofie Linde: Vi kvinder kan være så fandens usolidariske

Sofie Linde hadede at være gravid, men elskede sit job på X Factor og vendte retur som værtinde med en næsten nyfødt Trine i barnevognen. Det fik hendes indbakke til at gløde.

Barsel i få uger og så retur til jobbet. Sådan var det for tv-vært Sofie Linde, som fortsatte sit arbejde som værtinde for X factor tre uger efter fødslen af datteren Trine. Et valg der fuldstændig gav mening for Sofie Linde – det var til gengæld ikke tilfældet for alle andre. En flok uforstående kvinder, bombarderede tv-værtens indbakke med vrede e-mails efter hendes første dag på job.

- Vi kvinder kan være så fandens usolidariske nogle gange. Der var ekstremt mange, der havde enormt stort behov for at fortælle, hvor ondskabsfuld en mor jeg var, hvor selvcentreret en mor jeg var, og der var rigtig mange, der skrev til mig og antog, at jeg ikke ammede, og kom med lange historier om, hvordan de sad i vinden og ammede under et træ, og hvordan det havde givet dem det mest harmoniske barn, og nu skulle jeg bare være forberedt på ADHD og depression og alt muligt andet, fortæller Sofie Linde i et interview til magasinet Vores Børn.

Læs også: Klumme: Hvordan lærer jeg mit barn at sætte pris på ting?

De hårde beskeder gjorde den nybagte mor ked af det. Men de slog hende ikke ud.

- Jeg blev ked af de første par e-mails, jeg fik. Og så blev jeg harm til sidst. Sådan: “Nu skal vise dig! Jeg kan da ikke gøre for, at DU ikke kunne finde ud af det. Men jeg kan altså godt”, siger hun til Vores Børn.

Ifølge tv-værten er der mange måder at holde barsel på – og masser af måder at være mor på. Derfor har hun også en opfordring til os forældre.

- Jeg bliver altid overrasket, når vi kvinder stiller os på bagben over for hinanden og bliver 100 procent usolidariske. Hep dog på mig. Hep dog i stedet for at pege. Du kan komme med et godt råd, hvis du har det, men ellers så pas din egen butik. Lev og lad fucking leve, fortæller Sofie Linde til Vores Børn.

I den seneste udgave af Vores Børn fortæller Sofie Linde meget mere om at være mor – og du kan læse med i hendes dagbog, som er udkommet i bogform under titlen ’Fårking gravid’. Vores Børn er på gaden i morgen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Mor, X Factor, Barsel og Karriere