Christian Degn

Foto: Niels Henrik Dam/Her & Nu Den 41-årige Christian Degn har været vært på nogle af de mest sete og populære tv-programmer.

6 ting, du (sikkert) ikke vidste om Christian Degn

Han er kendt som ham den høje tv-vært, har været DJ på Smukfest - og så drømmer han om villa, vovse og Volvo. Bliv klogere på den populære tv-vært Christian Degn her.

Den 41-årige Christian Degn har været vært på nogle af de mest sete og populære tv-programmer, og i øjeblikket har han bl.a. værtstjansen på det populære tv-program ”Nybyggerne”. Men hvem er den tårnhøje tv-vært med den jyske accent egentlig? Ved du for eksempel, at Christian Degn nemt bliver forbrændt? At han elsker at quizze og spille musik? Eller at han går til fest i kjole?

Få mange flere sjove facts om Christian Degn her.

1. Er Dj i sin fritid

Ved siden af journalistikken har Christian Degn altid elsket at underholde andre med musik og quiz, og i sin sparsomme fritid optræder han indimellem som Dj. - Jeg spiller for dem, der vil danse og feste. Sådan har det været, siden jeg begyndte at DJ’e i fredagsbaren på Journalisthøjskolen i Aarhus. Siden har jeg spillet til Smukfest i årevis, på barer, til bryllupper, Esbjerg Rock Festival, store og små firmafester, julefrokoster, fødselsdagsfest for 25, 30, 40 og 50-årige – og så har jeg flere gange spillet ved afterpartyet til DR Sportens store, årlige show i Boxen. Mit nok allerstørste job er på Musik i Lejet, hvor jeg hver nat spiller for et par tusinde i den store festbar Fiskerbaren. Der er en helt magisk stemning, skriver han på sin hjemmeside christiandegn.dk, hvor man også kan booke ham som Dj til sin næste fest.

2. Drømmer om villa, vovse og volvo

Christian Degn har mange jern i ilden, og selvom karrieren kører på skinner, savner han en at dele tilværelsen med. - Jeg har simpelthen ikke noget kærlighedsliv, fortæller han til Ekstra, og lægger ikke skjul på, at drømmen er villa, vovse og Volvo. Den 2,08 meter høje tv-vært har dog et helt specielt krav til en fremtidig partner. - Hvis jeg kender mig selv ret, er der i hvert fald noget med højde, der virker for mig. Det er jo også noget, der er blevet videnskabeligt bevist, siger han. - Jeg tror, det er noget med øjenkontakt. Vi mennesker har størst chance for at blive forelsket, når manden er ni procent højere end kvinden. Det vil så sige, at jeg skal finde en på 1,92, 

3. Bader sig i solfaktor

Christian Degn opfordrer på sin Instagram-profil til, at man husker at bruge solcreme, når solen står højt på himlen. Han lærte nemlig lektien som 17-årig under en fodboldturnering, hvor han blev noget solbrændt, hvilket et foto fra dengang viser. Fotoet har Christian Degn lagt på sin Instagram-profil. - Min klasse arrangerede fodboldturnering for hele Randers Statsskole, så jeg var udenfor hele eftermiddagen i bagende sol, og gav ikke solcreme en tanke, fortæller han til Billedbladet. - Jeg har stadig let ved at blive solbrændt og bader mig i faktor 30-50. Alligevel dummer jeg mig altid lidt hvert år. En halv time i hård sol, og jeg ligner en krebs.

4. Verdens højeste vært

Christian Degn rager godt op i landskabet, og højden har han ikke fra fremmede. Christian Degns far er 1,96 meter og hans lillebror, Simon, er 2,05 meter. Alt i alt er familien 83,6 cm højere end "almindelige" danskere. Ifølge Christian Degns pas måler han hele 208 centimeter. Han har tidligere fortalt til Billedbladet, at han som teenager regnede sig frem til, at han i snit fik en kommentar for sin højde tre gange om dagen.

5. Gik til fest i kjole

At føle sig som en rigtig mand, er ikke noget, som Christian Degn går så højt op i, fortæller han i et interview med alt.dk. - Andre mænd har behov for at vise, at de kan løfte tunge ting eller er gode til fodbold. Men det er jeg ligeglad med. Jeg kan for eksempel godt føle mig både lækker og maskulin i en lyserød damekjole – og tro det eller lad vær’, det er faktisk sket til en fest i 00'erne på Journalisthøjskolen. 

6. Vil ikke være vært på Bagedysten – selvom han elsker kager

Christian Degn elsker ikke kun at spille musik og quizze. I et interview med BT afslører han, at han også er meget vild med kage. Jeg må for guds skyld ikke blive vært på ”Den store bagedyst”, for så ender jeg ikke bare som verdens højeste tv-vært, men også som den tykkeste, fortæller han. 

LÆS OGSÅ: 6 ting om Markus Grigo, som du (måske) ikke vidste

Kort om Christian Degn

  • Han er 42 år, single og bor i København.
  • Blev født den 18. maj 1979 i Randers, men er opvokset i Råby ved Randers Fjord.
  • Blev uddannet journalist fra Århus.
  • Har været vært på en række populære tv-programmer, heriblandt TV-avisen, TV2 nyhederne, Rene ord for pengene, Kontant, Hammerslag, Danmark kyst til kyst, Danmarksindsamlingen, Hvem vil være millionær og Alt det min far ikke har lært mig.
  • Aktuel som vært i programmet Nybyggerne.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte og Lister