Inge og Jesper Stage Rudbeck bolig Virum

Foto: P. Wessel Fund fra Marokko, flotte farver samt klinker og naturmaterialer gør Inge og Jespers indretning rustik og feminin.

Huset stod til nedrivning, men Inge & Jesper så godt gedigent håndværk og unikke detaljer

Inge og Jesper Stage Rudbeck købte dette 50’er-hus i Virum, selvom ingen andre ville. Parret lod sig ikke skræmme af husets kedelige, slidte fremtoning, men så derimod et godt, gedigent håndværk med helt unikke detaljer.

Huset havde stået til salg i over et år. Ingen turde nemlig kaste sig over det, da det stod ”mere end originalt” og med store grantræer, der fik alt til at se mørkt og trist ud. Det blev endda til sidst udbudt som en byggegrund, for mægleren mente ikke, at nogen orkede at redde det. Men det gjorde Inge Stage Rudbeck og hendes mand Jesper. De så ikke et nedrivningsprojekt, men et spændende hus med gode detaljer i ædeltræ, marmor og messing.

– Alle sagde til os: ”Hvad tænker I på?”. Og fordi huset var i så dårlig stand, ville banken kun låne os 60 procent. Trods de svære odds var det for os et hus, vi bare måtte redde. Den svungne trappe i mahogni og de smukke glaspartier i flotte mønstre, ville man aldrig kunne finde i et nyt hus. Når ting er lavet i et gedigent håndværk, betyder det meget at værne om det. Og hermed bevarer man også ånden i huset, fortæller Inge.

Det originale skab i entréen vidner om det særlige håndværk, man finder i det gamle hus.
Det originale skab i entréen vidner om det særlige håndværk, man finder i det gamle hus. Parret har dog planer om at genskabe den oprindelige karm, der tidligere er repareret med finer. Lamperne er fra Gubi.

Efterfølgende fulgte en større renovering, hvor alt blev endevendt. Taget blev isoleret, vinduer udskiftet, og der blev lavet nyt badeværelse og køkken. De valgte at beholde det originale trægulv, men fik boret huller i for at få skudt granulat ind til isolering.

– Vi er gået fra at have et energimærke Å, til at vi er relativt klimavenlige. Vi er gået på kompromis flere steder, som for eksempel at beholde de originale gulve og lofter, da det var vigtigt for os at bevare sjælen i huset. Vi synes, de gule mursten og trælofterne giver varme og hygge, hvor andre nok havde lavet nye vægge og lofter, siger Inge.

Det gamle Tectum-køkken håbede parret at kunne beholde, men det var pilråddent og kunne ikke reddes. Parret satte derfor et køkken ind, hvor en Silestone-bordplade fra DBA blev udgangspunktet. Siden fandt de endnu en bordplade i materialet samt marokkanske fliser, også på DBA.

– Vi elsker ideen om genanvendelse og synes, det er sjovt, at det var bordpladen, der fik lov at bestemme stilen og indretningen i køkkenet. De marokkanske fliser er et neutralt valg til 50’erstilen og passer godt ind til universet her, siger Inge, som sammen med Jesper har firmaet byRudbeck, hvor de sælger marokkanske berbertæpper, som de nøje udvælger på rejser til Marokko. Parret har selv indrettet hjemmet med nogle af de farverige tæpper, som, de synes, bidrager med varme og sanselighed til indretningen.

Der findes små indbydende og farverige bunker af berbertæpper i parrets hjem.
Der findes små indbydende og farverige bunker af berbertæpper i parrets hjem. Se mere til de flotte berbertæpper på Byrudbeck.com. Litografierne er lavet af Per Medstrand og Kasper Eistrup.

Hun og Jesper begyndte at importere tæpperne, fordi de blev draget af den intense stemning i Marrakesh og sanseligheden i tæpperne. Siden er det kommet bag på dem, hvor stor en glæde de finder i at sælge de unikke tæpper videre.

– Vi elsker udvælgelsen og kulturmødet på vores rejser til Marokko. Men det er særligt livgivende at se folks glæde, når de finder det rigtige tæppe og bringer det med sig hjem. Et berbertæppe er lavet med sjælen, og der er lagt drømme og fortællinger i. Det er igen det med håndværket, som vi også faldt for ved huset her. Fordi det er lavet med kærlighed og omhu, vil det altid være smukt, fortæller Inge.

På en USM Haller-reol pynter Flos’ Snoopy-lampe, designet af Achille og Pier Giacomo Castiglioni, og en krukke med hank af Arne Bang.
På en USM Haller-reol pynter Flos’ Snoopy-lampe, designet af Achille og Pier Giacomo Castiglioni, og en krukke med hank af Arne Bang. På væggen hænger kunst af bl.a. William Anthony og Georg Pauli.
I kontoret har parret indrettet med USM Haller-reoler som skrivebord og til opbevaring.
I kontoret har parret indrettet med USM Haller-reoler som skrivebord og til opbevaring. Maskerne og bordlampen er fra Marokko, mens tæppet er fra byRudbeck.
Kig fra stuen ind til soveværelset og kontoret. Vinduet med farvet glas er en af de særlige detaljer, som parret faldt for, da de så huset første gang.
Kig fra stuen ind til soveværelset og kontoret. Vinduet med farvet glas er en af de særlige detaljer, som parret faldt for, da de så huset første gang. Tæpperne er fra byRudbeck.
De flotte glasvinduer med farvet glas sat i mønster går igen flere steder i huset.
De flotte glasvinduer med farvet glas sat i mønster går igen flere steder i huset. Det var en murermester, der byggede huset i 1955 til sin familie, og han har selv lavet glaspartierne som indbyggede kunstværker i sit hjem. Vasen er fra Ro Collection.
Man finder et sammensurium af brune fliser og gule mursten kombineret med trælofter.
Man finder et sammensurium af brune fliser og gule mursten kombineret med trælofter. Men parret elsker den hyggelige stemning, det giver. Pejsen og det flotte glasvindue er også med til at skabe charme i det kombinerede kontor og soveværelse.
Som det første i entréen bydes man velkommen af et imponerende glasparti lavet af gamle flasker i smukke nuancer som grøn og okker.
Som det første i entréen bydes man velkommen af et imponerende glasparti lavet af gamle flasker i smukke nuancer som grøn og okker. Inge elsker den detalje ved huset, som gør det helt unikt.
Inge faldt pladask for lysekronen i akryl på en ferie i Essaouira i Marokko.
Inge faldt pladask for lysekronen i akryl på en ferie i Essaouira i Marokko. Ejeren fortalte, at den havde hængt på et hotel i Casablanca i 60’erne. Bagvæggen er udnyttet til en lille gallerivæg med værker af Kasper Eistrup, William Anthony og Ulrike Bolenz. Fotoet nederst er fra Marokko, mens maleriet med drengen i guldramme er købt hos Stockholm Auktionshus.
På Arne Jacobsen-sofabordet i rio palisander pynter en sennepsfarvet krukke med hank fundet på loppemarked samt skåle fra Marokko.
På Arne Jacobsen-sofabordet i rio palisander pynter en sennepsfarvet krukke med hank fundet på loppemarked samt skåle fra Marokko.
Den glatte, lyse Silestone-bordplade faldt Inge for på DBA, og køkkenets design måtte herefter indordne sig efter størrelsen og materialet.
Den glatte, lyse Silestone-bordplade faldt Inge for på DBA, og køkkenets design måtte herefter indordne sig efter størrelsen og materialet. Elementerne er fra Ikea, og fliserne fra Marokko. Fodlisten i messing er lavet af en gørtler, og grebene på skufferne er fra Johannes Fog. Gulvtæppet er fra byRudbeck.
På Finn Juhl-bakken pynter træskåle fra Marokko, kande fra Yonobi Studio samt en en kop fra Oh Oak.
På Finn Juhl-bakken pynter træskåle fra Marokko, kande fra Yonobi Studio samt en en kop fra Oh Oak. De lysegrønne æg er samlet fra familiens høns, som de holder i haven.
Som en flot kontrast til det mørke træ har Inge og Jesper malet endevæggen i soveværelset med Balance fra Jotun.
Som en flot kontrast til det mørke træ har Inge og Jesper malet endevæggen i soveværelset med
Balance fra Jotun. Lamperne i messing er fra Marokko, mens bogholderen er fra Skagerak. På sengen pynter et sengetæppe fra Himla og puder fra bl.a. Marokko og Aiayu.
Parret ønskede at beholde de blå fliser, da badeværelset skulle renoveres.
Parret ønskede at beholde de blå fliser, da badeværelset skulle renoveres. Men da de fjernede det gamle træfiner fra det nedsænkede loft, manglede den øverste del. Men projektet lykkedes ved at kombinere dem med nogle grønne fliser magen til. Dem fandt de på DBA, og er formentlig fra samme produktion i 50’erne ligesom de blå fliser. En sort flisebort er sat op for at markere farveskiftet.
På badeværelseshylden finder man også lidt Marokkofund fra parrets mange rejser.
På badeværelseshylden finder man også lidt Marokkofund fra parrets mange rejser.

Hvem og hvad?

Hvem: Inge Stage Rudbeck, Psykolog, Jesper Stage Rudbeck, ejer af brandingfirmaet BelowTheLine, begge ejere af interiørfirmaet byRudbeck, med deres tilsammen fire børn.

Se mere på ByRudbeck.com

Hvad: Hus på 130 kvm fra 1955 i Virum.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning

610x200_woordy_knap2.jpeg