Lise Vandborg og Michael Stig Christensen renovering Landal Greenparks
SPONSORERET indhold

Nybyggerpar har renoveret feriebolig for 15.000 kr: En kurv fra Netto blev forvandlet med størst effekt

Hvordan kan du - for et begrænset budget - selv skabe et nyt look i en ældre feriebolig? Vi har fået Nybyggerne-vinderparret, Lise Vandborg og Michael Stig Christensen, til at komme med deres bedste råd og tips lige her.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Landal Greenparks
21. okt. 2021 | Bolig | ALT.dk

Tilbage i 2016 havde de så stor succes med deres forvandling af de tomme rum i en helt nybygget bolig, at de ligefrem løb med titlen som vinderne af TV 2’s populære boligprogram Nybyggerne.

Siden har parret, Lise Vandborg (27 år) og Michael Stig Christensen (28 år), levet af at indrette for andre – og tidligere i år tikkede der så en lidt anderledes opgave ind hos parret, der bor i Skørping i Nordjylland.

De blev hyret til at skabe en ny og opdateret indretningsstil i en feriebolig i Landal GreenParks i Danmark, men der var et mindre benspænd: Det skulle nemlig ske for en relativ lille økonomisk investering.

Helt præcist fik parret 15.000 kroner i alt til at forvandle en hel feriebolig.

Derfor har de været nødt til at tænke i genbrug, DIY-idéer – og at se muligheder i de ting, der allerede var i boligen.

ALT.dk har bedt Lise og Michael dele deres bedste tips til, hvordan du selv vil kunne gå til sådan en opgave:

Hvorfor har I sagt ja til opgaven om at renovere en feriebolig for 15.000 kroner?

Det var en virkelig spændende opgave at skulle indrette og renovere et hus i ferieparken Landal Rønbjerg, fordi vi elsker at lave en makeover – og en gang imellem er det endnu sjovere, hvis man bliver lidt presset af økonomi og andre omstændigheder, der gør det ekstra udfordrende.

Lidt lige som i Nybyggerne, hvor vi både var bundet op af tidspres, økonomi og det at levere noget godt.

Hvordan vil I beskrive ferieboligen, inden I gik i gang?

Ferieboligen trængte bestemt til et sæt friske øjne, en kærlig hånd og lidt ”nyt”. Meget af kunsten var fra de tidlige 00’ere. Der var de der malede billeder med sølvkant – I ved, dem mange forældre havde i hjemmet omkring årtusindeskiftet.

Og så var der ellers lidt tomt og neutralt. Vi blev med det samme enige om, at der skulle skrues markant op for hyggen, især ved at gøre noget ved belysningen.

Spisestue før.
Spisestue før.
Spisestue efter.
Spisestuen efter.

Hvad var jeres tanker omkring et budget på 15.000 kroner?

Der var enormt mange ting, vi gerne ville lave om. Og for 15.000 kroner kommer man ikke langt, hvis man både drømmer om ny sofa, nye bordplader, nye stole og så videre. Så det var ganske enkelt en svær opgave.

Men en del af opgaven for Landal GreenParks var også at vise, at man godt kan komme langt med et lille budget. Feriehusene i parken er nemlig privatejede, så vi ville gerne vise boligejerne, hvor store ændringer der faktisk kan gøres for små penge.

Vi elsker genbrug og så straks mulighederne i de ting, der allerede var i boligen. Så vi prøvede at finde en rød tråd og fremhæve ting, som måske før bare har ”larmet” lidt. På den måde fik vi budgetmæssigt plads til at købe flere pynteting og hygge om detaljerne.

Stuen før.
Stuen før.
Stuen efter.
Stuen efter.

Havde I en vision fra start – eller hvordan gjorde I?

Vores mission var at finde ’den røde tråd’. Så snart den var fundet, så gjaldt det om at få fremhævet den og skabe en super hyggelig sommerhusstemning.

Vi så, at boligen i forvejen havde en del egetræsmøbler, der - sammen med den lidt outdatede kunst og nogle lamper - bare ikke fik sin rette plads. Derfor fjernede vi alt omkring møblerne, og fremhævede derved det flotte egetræ på sofabord, sengegavle og tv-møbler.

Og så skiftede vi de lidt outdatede ting ud med kunst i et skandinavisk og roligt tema, naturmaterialer i form af flettede kurve, æsker og dækkeservietter. Sammen med lidt nye lamper og keramik, så kom stilen lige så stille frem i huset.

Soveværelse før.
Soveværelset før.
Soveværelse efter.
Soveværelset efter.

Hvad har været den dyreste løsning?

I de fleste boligindretningsopgaver er de dyreste poster at udskifte de store møbler, som sofa, sofabord og så videre.

Vi har valgt at beholde disse ting for at få råd til gennemgående kunst på væggene, nips, nye lamper og andre ting, der egentligt er i småtingsafdelingen, men som tilsammen udgør en stor del af en gennemført indretning og skaber hygge.

Hvad har været den billigste løsning med størst/bedst effekt?

Dem billigste, men måske hyggeligste, løsning har været kurvelampen. Vi var på jagt i hele Vesthimmerland, hvor Landal Rønbjerg ligger, efter en tilpas spisebordslampe, men løb tør for muligheder, og vi måtte derfor begive os ud i noget DIY.

Så med en lampefatning, der var beregnet til den slags, fik vi ud af en kurv fra Netto lavet en hjemmelavet lampe, der passede perfekt ind i det skandinaviske tema.

Kurven fra Netto blev til den fineste lampe over spisebordet.
Kurven fra Netto blev til den fineste lampe over spisebordet.

Hvad var den sværeste beslutning – og hvorfor?

Det sværeste var at nå til erkendelsen af, at vi ikke kunne prioritere ny sofa og sofabord. Men vi synes faktisk, vi fik noget rigtig fint ud af det alligevel og fik højnet den hyggelige sommerhusstemning.

Hvilken løsning er I blevet gladest for?

Vi er meget glade for helhedsudtrykket, den røde tråd og hyggestemningen i hele ferieboligen.

Hvad er det bedste råd, som I kan give til andre, som gerne vil give sig i kast med en renovering af en feriebolig og ’gør det selv’-arbejde?

Gør det! Det kræver ikke særlig meget, og vær ikke bange for at kaste jer ud i det. Og forsøg at finde den røde tråd i boligen, så man på den måde kan holde af eksempelvis de gamle møbler eller de finurlige detaljer. 

Anbefalet til dig