-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
Appelsin- og citronkage
Dejen er rørt med kogte kartofler og meget lidt smør. Du kan sagtens bruge en rest kogte kartofler fra dagen før. Glasuren er dejlig syrlig og frisk, og kogt med sukker og majsstivelse.
1 kage
Total:45 minutter
Ingredienser
- 400 g kartofler (350 g renset vægt)
- 2 appelsiner (øko)
- 1 citron (øko)
- 150 g mandler (eller mandelmel)
- 100 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 4 æg
- 250 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 50 g smeltet smør
- 150 g sukker
- 3 spsk. majsstivelse
- 2 dl appelsin- og citronsaft
- 25 g smør
- 1 knsp. salt
- evt. mandelflager
Sådan gør du:
- Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem helt møre i vand, der akkurat dækker. Hæld vandet fra kartoflerne, og pres dem gennem en purépresse eller en sigte. Afkøl.
- Vask citrusfrugterne, riv skallen fint, og pres saften – gem saften til glasuren.
- Hak hele mandler fint – brug gerne en foodprocessor. Bland hakkede mandler eller mandelmel med hvedemel, bagepulver og salt.
- Pisk æg, sukker, vaniljesukker og citrusskaller til en tyk og luftig creme i ca. 5 min. med en håndmikser. Vend kartoffelpuré, mandelblanding og smeltet smør i.
- Hæld dejen i en smurt firkantet form (22x22) eller rund (24-26 cm). Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 45 min. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 10-15 min., før den vendes ud på en rist til afkøling.
- Glasur: Bland sukker og majsstivelse i en gryde, og rør citrussaften i. Kog glasuren under omrøring ved lav varme, til den bliver tyk, og pisk smør og salt i. Afkøl, og fordél glasuren over kagen.
- Pynt evt. med mandelflager, der er ristet gyldne på en tør pande.