Bacon- og kartoffeltærte
Den lækre spanskinspirerede tærte med kartofler og bacon kan sagtens bagesdagen i forvejen og blotlunes i ovnen.
12 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
 - Stege/bagetid: 1 time og 10 min.
 - Fryse-egnet
 - Dej:
 - 150 g durummel
 - 200 g hvedemel
 - 1 tsk salt
 - 150 g koldt smør
 - 1 æg
 - 3 spsk koldt vand
 - Fyld:
 - 400 g kogte nye kartofler
 - 250 bacontern
 - 4 æg
 - 1 spsk dijonsennep
 - 4 dl cremefraiche 18%
 - 1 bdt purløg eller forårsløg
 - salt og peber
 - 1 æg til pensling
 
- Kør de to slags mel, saltog smør sammen til engrynet masse i en foodprocessor.Saml dejenmed sammenpisket ægog koldt vand. Pak dejenind og lad den hvilekoldt 1 times tid.
 - Steg bacontern gyldneog lad dem dryppe afpå køkkenrulle. Skærkartoflerne i tern.
 - Piskæggene sammen meddijonsennep, cremefraicheog fintsnittetpurløg eller forårsløgog smag til med salt ogpeber. Vend kartofler ogbacon i cremen.
 - Rul 2/3af dejen ud og læg deni en springform ellertærteform (22-24 cm),så den hænger lidt udover kanten. Fordel fyldeti formen. Rul resten af dejen ud til et låg.
 - Pensl dejkanterne medsammenpisket æg, læglåget over fyldet og preskanterne godt sammen.Pensl overfladen medæg og prik nogle hulleri låget.
 - Bag tærtenved 200 grader i ca. 30min. Skru ned til 180grader og lad den bageyderligere ca. 30 min.Server tærten varm, luneller kold evt. med grønsalat.