Få Lone Kühlmanns favoritopskrift
Boeuf Bourguignon til 6 personer
200 gram stykke bacon
1,5 kilo skært oksekød
1 spsk. olivenolie
1 gulerod i skiver
1 løg i skiver
1 tsk. salt
1/4 tsk. sort peber
2 spsk. mel
6 dl rødvin
ca. 4 dl oksekødsfond eller oksekøds bouillon
1 spsk. tomatpure
2 fed hvidløg
1 / 2 tsk. timian
Smuldret laurbærblad
20 små perleløg, braiseret i bouillon
500 gram champignon skåret i kvarte og derefter sauteret i smør
Persilleduske
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader
Skær bacon i små stykker. Lad det simre i 10 minutter i vand. Hæld vandet fra og tør det.
Sauter bacon i olivenolie over moderat varme til det er let brun. Tag bacon op. Sauter oksekødstykkerne i det varme baconfedt indtil kødet er pænt brunt på alle sider. Læg kødet sammen med baconen.
I samme fedt brunes de snittede grøntsager. Hæld sauteringsfedtet fra og kom oksekød og bacon tilbage i gryden og tilsæt salt og peber.
Drys melet over kødet, så det er med til at jævne retten
Tilsæt nu vin og bouillon, så kødet lige er dækket. Tilsæt tomatpuré, hvidløg, urter og bacon fedtskorpen. Lad det simre.
Sæt låg på gryden og stil den i nederste tredjedel af den forvarmede ovn. Lad det stå i ovnen 2 1/2 til 3 timer ved 185 grader. Mærk efter undervejs om kødet er mørt.
Forbered perleløg og champignons, de skal bruges om lidt.
Når kødet er mørt hældes indholdet af gryden i en sigte over en ny gryde eller pande. Put oksekød og baconstykker tilbage i en anden gryde. Fordel løg og champignon over kødet.
I den anden gryde skimmes saucen med en ske. Smag til med salt og peber. Hæld saucen over kød og grøntsager.
“Så er retten færdig!”