-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Frisk citronkage med lækker mascarponecreme
Frisk citronkage med lækker mascarponecreme og spiselige påskeæg på toppen. Servér den som perfekt eftermiddags eller dessertkage i påskedagene.
Citronkage til ca. 8 personer
Total:1 time 10 minutter
Ingredienser
- Citronkagebund:
- 250 g smør (blødt)
- 250 g sukker
- 2 citroner (økologiske)
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 50 g kartoffelmel
- 1½ tsk. bagepulver
- 1 dl mælk
- evt. smør til formen
- Mascarponecreme:
- 2 æggeblommer
- 2 spsk. sukker
- ½ vaniljestang
- 1 citron 250 g mascarpone (italiensk flødeost)
- 2 æggehvider
- 50 g flormelis
- Pynt: 8-10 små marcipan- påskeæg (eller mandler), frisk mynte/ citronmelisse og citronjulienne (strimler af citronskal)
Sådan bager du citronkage med mascarpone
- Citronkagebund:
- 1. Tænd ovnen på 175 grader.
- 2. Pisk smør og sukker luftigt og skummende med en håndmikser i ca. 10 min. Tilsæt fintrevet citronskal.
- 3. Tilsæt ét æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
- 4. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver sammen. Vend blandingen i dejen skiftevist med citronsaft og mælk. Brug en dejskraber.
- 5. Fyld dejen i en firkantet kageform (20 x 20 cm) eller springform (24 cm i diameter) smurt med smør eller beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 40 min. ved 175 grader, til den er gennembagt. Lad citronkagen køle af på en bagerist.
- Mascarponecreme:
- 6. Pisk æggehvider og flormelis stift.
- 7. Pisk æggeblommerne med sukker og kornene fra vaniljestangen, til det er skummende. Tilsæt 1 tsk. fintrevet citronskal. Rør forsigtigt mascarponen i, og vend de stiftpiskede æggehvider i cremen.
- 8. Fordél cremen på kagebunden, og pynt med små påskeæg, mynte- eller citronmelisseblade. Lav strimler af resten af citronskallen med et juliennejern, og drys dem på kagen.
Her er påskens fineste lagkager
9 skønne hjemmelavede påskeæg
-
Lav dit eget påskeæg
-
Påskeæg med pistacie og syltet ingefær
-
Påskeæg med hård og blød nougat
-
Hjemmelavede påskeæg med pistacie og orangenougat
-
Lav dine egne påskeæg med nougat og marcipan
-
Chokoladepåskeæg
-
Påskeæg med smag af hvid chokolade, brombær og lakrids
-
Nemme påskeæg med kokos, du hurtigt kan lave
-
Chokoladeæg med irish coffee
PRØV OGSÅ:Chokoladepåskeæg
SE OGSÅ:Påskekage med kokos og citron