Kanelstang
Nam nam hvad med at bage en lækker kanelstang? Find opskriften her.
Ingredienser
- 1 dl mælk
- 25 g gær
- 1 æg
- 75 g smør
- ca. 275 g mel
- revet skal af ½ appelsin
- et nip salt
- 2 spsk. sukker
- Fyld og pynt:
- 100 g blødt smør
- 1 spsk. kanel
- 2 spsk. havregryn
- 75 g flormelis
- 1 ps. korender (ca. 75 g)
- æg til pensling
- 1 dl sigtet flormelis til glasur
- Hæld mælken over den smuldrede gær, og tilsæt ægget. Pisk blandingen glat. Gnid smør og mel til smulder, tilsæt appelsinskal, salt, sukker og væske. Ælt dejen letsammen, og lad den hæve en lille times tid.
- Sigt lidt mel over bord og dej, og ælt dejen let. Tryk dejen ud i 25 x 45 cm. Rør fyldet sammen, og bred det ud over dejen, lad 3 cm kant være fri. Rul dejen løst sammen, og knib sammenføjningen sammen. Læg pølsen på sammenføjningen.
- Klip eller skær dejen i skiver, der hænger sammen i bunden, og træk dem skiftevis til den ene og den anden side. Luk enderne pænt, og lad dejen efterhæve.
- Pensl med sammenpisket æg, og bag stangen ved 200 gr. i ca.20 min. Lad stangen køle af på en rist, og pynt den gerne med en stribe glasur, der røres af flormelis og en anelse vand.