Kernestykker med durum

Kernestykker med durum

Hemmeligheden bag godt hjemmebagt brød er gode ingredienser, hjemmelavet surdej og langtidshævning. Prøv disse sunde boller med stor smag og lækker krumme.

9-12 stk.

Ingredienser

  • 2 dl knækkede rug- el. hvedekerner
  • 2 dl boghvedekerner
  • 1 dl grahamsmel
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 portion hvedesurdej (3 dl)
  • 10 g gær
  • 350 g hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 1 sammenpisket æg
  • 2 dl solsikkekerner
  • Hvedesurdej:
  • (ca. 3 dl)
  • 2 dl vand, 40 gr. varmt
  • 2 dl hvedemel
  • 5 g gær

  1. Kog rugkerner, boghvedekernerog grahamsmel op i vandca. 1 min., og afkøl det, til deter lunkent. Bland kerneblandingenmed surdej og gær, sågæren bliver helt opløst. Tilsæthvedemel og salt, og ælt dejensammen, den skal stadig værefugtig og lidt klistret. Lad dejenhæve ca. 10-12 timer i køleskab.
  2. Tag dejen ud af køleskabet,og lad den stå en times tid. Ruldejen ud på et meldrysset bordtil en firkant (ca. 2 cm høj).Skær 9-12 tern ud, og fordeldem på bagepapir. Lad demefterhæve 20 min. Pensl medsammenpisket æg, og drys solsikkekernerover.
  3. Bag kernestykkerne ca. 25min. ved 200 gr. på midtersteovnribbe.
  4. Sådan laver du Hvedesurdej:
  5. 1. Rør surdejen sammen, og kom den i et glas. Dæk den med plastfilm, og prik et par små huller i plasten.
  6. 2. Lad surdejen stå 2-3 dage ved køkkentemperatur. Den skal boble og dufte surt.
  7. Du behøver ikke lave ny surdej, hver gang du skal bage. Inden du former dejen, kan du tage 3 dl dej fra og komme den i en skål. Drys lidt salt på overfladen, så holder den sig bedre. Læg plastfilm over, og sæt dejen i køleskab. Her kan den holde sig et par uger. tag gerne surdejen ud et døgn før, du skal bruge den. rør evt. lidt vand i, så den bliver lidt tyndere i konsistensen.