-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Marokkansk tagine med lam, abrikos, mandler og chili
Tagine er traditionel simremad fuld af smag, og hvor kødet bliver mørt som smør. For ikke at tale om den uimodståelige duft af krydderier. Server den med couscous, brød eller ris.
Ingredienser
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 300 g kartofler
- ½-1 chili
- olivenolie
- 500-600 g lammekød i tern
- 50 g svesker
- 50 g tørrede abrikoser
- 50 g mandler
- 1 tsk spidskommen
- 1/2 tsk kanel eller 1 hel stang kanel
- 4½ dl vand
- salt, peber og evt. lidt citron- eller limesaft
Sådan laver du marokkansk tagine med lam, abrikos, mandler og chili
- Skræl og skær gulerødder og løg i skiver. Skræl og skær kartoflerne i grove stykker. Halver chilien, fjern kernerne og hak den groft.
- Varm lidt olivenolie i en gryde og brun kødet godt af på alle sider. Tag kødet op. Steg løgene møre i samme gryde og tilsæt svesker, abrikoser, mandler, chili, spidskommen, kanel, gulerødder og kartofler. Kom kødet tilbage i gryden, hæld vand ved, og lad retten småsimre en times tid under låg. Grøntsagerne må gerne være let udkogte og kødet dejligt mørt. Krydr gryderetten med salt, peber og lidt citron- eller limesaft.
- TIP
- Tagine-retter tilberedes almindeligvis i et lerfad med låg, f.eks. en stegeso, men en støbejerns-gryde med låg kan også sagtens bruges.