Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

3 lækre saucer til din burger
Foto: Henrik Freek Christensen

3 lækre saucer til din burger

3 lækre saucer til din burger

Sauce, mayonaise og dip skal der i en rigtig klassisk burger!


Romanescosauce
Saucen er en fantastisk substitut for ketchup eller måske bare et lækkert supplement, hvis du ikke kan undvære Heinz.

Tid: ca. 10 min. plus tid til bagning
2 røde peberfrugter
50 g mandler
1 lille fed hvidløg
1 spsk. hvid balsamicoeddike
2 spsk. olivenolie
salt og peber

1. Halver peberfrugterne, fjern kernerne, og læg de halve peberfrugter på en bageplade med bagepapir. De skal ligge med ydersiden opad. Grill peberfrugterne i ovnen, til de er godt mørke og brankede.

2. Tag peberfrugterne ud, og kom dem i en frysepose. Bind en knude på posen, og lad dem ligge ca. 15 min. Tag dem ud, og pil skindet af.

3. Kom peberfrugter i en blender sammen med mandler og presset hvidløg. Blend til en grovkornet tyk konsistens. Smag til med balsamico, olivenolie, salt og peber.


Estragonmayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise passer perfekt til burgere og som dip til de citronstegte kartofler. Lav endelig rigeligt, for den forsvinder altid lynhurtigt.

Tid: ca. 10 min.
Mayonnaise:
1 tsk. groft salt
1 tsk. grovkornet sennep
2 pasteuriserede æggeblommer
1½ dl olivenolie
saft af ½ citron
friskkværnet peber
frisk estragon efter smag

1. Kom salt og sennep i en skål, og rør det godt sammen. Tilsæt æggeblommer, og pisk det sammen.

2. T ilsæt olien dråbevis, mens der piskes med en elpisker. Mayonnaisen vil langsomt tykne. Pisk, indtil der ikke er mere olie. Smag til med citronsaft og peber, og tilsæt hakket estragon
efter smag.


Svampecreme
Den perfekte dip, som giver masser af snask og fylde. Dippen passer til både vegetarburger og til burgere med en god bøf.

Tid: ca. 20 min.
200 g østershatte
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
salt og peber
1 lille håndfuld friske krydderurter (f.eks. koriander, bredbladet persille og basilikum)
½ dl cremefraiche 9 %
½ dl god mayonnaise
1 spsk. sød sennep
1 fed hvidløg
salt og peber

1. Rens svampene, og steg dem i olien på en pande, til de er gyldne. Krydr med salt og peber, og afkøl.

2. Hak krydderurterne. Rør cremefraiche med mayonnaise, sød sennep, hakkede krydderurter og presset hvidløg. Smag til med salt og peber, og vend svampene i cremen.