Opskrift på affogato
SPONSORERET indhold

Affogato - vanilleis med espresso

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En lækker og utrolig nem dessert. Laver du selv vanilleisen, vil du med garanti opnå den dybeste respekt fra venner og familie.

Af: Anders Cristophersen, Cofoco Foto: Lint Thit Klein
11. jun. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 liter vanilleis
8-10 biscotti
4  x dobbeltespresso

Vanilleis:
1 liter piskefløde
125 g sukker
1 vanillestang
2 dl æggeblommer.

Biscotti:
250 g hvedemel
250 g sukker
½ tsk bagepulver
150 g mandler
100 g mørkchokolade
2 æg
1 vanillestang
Skal af en citron

 

Sådan laver du affogato

Knus 3-4 biscotti i hvert glas. Kom kugler af vanilieis over og hæld den varme espresso over.
Servér med det samme.

Vanilleis:
Kog fløden forsigtigt op med sukker og vanilje. Legér med æggeblommerne og køl iscremen ned. Kør den på en ismaskine. Er du ikke den lykkelige ejer af en ismaskine, kan du putte isen i en skål og sætte den i din fryser. Husk at piske i isen hvert kvarter indtil den er frossen. Dette gøres for at undgå, at isen krystaliserer. Det er dog nemmest og bedst at lave is i en ismaskine.

Biscotti:
Mel, sukker, bagepulver, mandler, vanilje og citronskal blandes til en homogen masse. Æg tilsættes og til sidst tilsættes chokoladen. Ælt dejen i hånden. Rulles til lange pølser på ca. 2 cm i tykkelse. Bages ved 160 i ca 20min. Køles lidt ned og skære i skiver på skråt. Ca. 1 cm tykke. Læg dem på en bageplade og tørres i oven ved 100c i ca. 2 timer. Nu har du biscotti klar til, når du skal bruge dem.


Se også opskrift på Cheesecake marmorerede brownies