Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Bagt æblekage
Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD

Bagt æblekage - opskrift fra Hjemmet

Bagt æblekage

Saftig og lækker æblekage, der smager skønt med en kugle vaniljeis eller flødeskum.

plate 6 personer
printer Print

Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 1 time
5 æbler (f.eks. belle de boscoop)
160 g smør
300 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
50 g mandelsplitter
3 æg
1 dl fløde
160 g hvedemel
50 g soltørrede tranebær
½ dl calvados (eller cognac)
Tilbehør: vaniljeis (eller flødeskum)

  1. Skræl æblerne, og fjern kernehus og stilk. Skær æblerne i både.
  2. Fordél æblerne i et smurt gratinfad, og drys med 50 g af sukkeret og vaniljesukker. Fordel 80 g smør skåret i småstykker over æblerne.
  3. Sæt fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. Vend rundt i æblerne et par gange.
  4. Smør en springform (22 cm i diameter) eller en silikoneform, og drys den med mandelsplitter. Fordél de bagte æblestykker over.
  5. Pisk æggene med 200 g af sukkeret. Tilsæt fløde og 80 g smeltet smør. Vend mel og tranebær i.
  6. Hæld dejen over æblerne, og bag kagen ved 180 grader i ca. 45 min.
  7. Kog imens en gylden sirup af de sidste 50 g sukker og 3 spsk. vand. Tag gryden af varmen, og rør calvados i.
  8. Tag kagen op af formen, og smør siruppen på kagen. Servér lun eller kold med is.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert og Æblekage