Bagte kartofler med hakkebøf og løg
Foto: Betina Hastoft En ny version af en velkendt klassiker!

Bagte kartofler med hakkebøf og løg

Hakkebøf med løg er en velkendt klassisk ret. Prøv denne nye version, hvor hakkebøffen serveres i en bagte kartoffel.

printer Print
plate 4 personer

  • 4 store bagekartofler
  • 25 g smør
  • 1 dl cremefraiche
  • salt og peber
  • 2 stegte hakkebøffer
  • 1 løg
  • 15 g smør
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 100 g reven vesterhavsost eller mild cheddar

Pynt:

  • persille

Tilbehør:

  • blandet salat og syltede rødbeder

Sådan gør du:

  1. Skrub kartoflerne under koldt vand. Aftør dem. Kom kartoflerne i en smurt bradepande. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 1-1¼ time, til de er helt gennembagte.
  2. Halvér kartoflerne. Hul kartoflerne ud med en ske. Mos indholdet med en gaffel. Bland kartoffelmassen med smør og creme fraiche. Krydr med salt og peber.
  3. Stil kartoflerne på bagepapir på en bageplade. Steg smuldrede hakkebøffer og hakkede løg i smør på en pande. Kom ahornsirup i, og smag til med salt og peber.
  4. Fordel blandingen over kartoflerne. Drys osten over. Stil kartoflerne i ovnen ved 225 gr. i 15 min. Pynt med persille.

Tip:

Hvis du ikke har et par stegte hakkebøffer, kan du i stedet bruge 200 g hakket oksekød. Her skal du bare starte med at stege kødet, til det er gennemstegt, inden du kommer løgene i.

Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Kartofler, Hakkebøf og Hovedret