Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Hjemmebagt banankage med chokolade
Foto: Lars Ranek Lækker banankage, der er bagt i bradepande, så den er nem at tage med - f.eks. i skole eller på arbejde.

Banankage med chokolade

Skøn banankage med chokolade

En banankage gør altid lykke - her får du opskriften på den helt klassiske banankage, som er lige til at tage med, når der skal deles kage ud i 'klassens time' eller på kontoret.

clock 45 minutter
printer Print
plate 1 bradepande med banankage

6 æg
340 g sukker
200 g smeltet smør
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 moste bananer
200 g hakket mørk chokolade
100 g smeltet chokolade til at stænke kagen med.

Sådan bager du banankage:

  1. Pisk æg og sukker sammen, til det er skummende og lysegult. Rør derefter smørret i.
  2. Vend hvedemel og bagepulver sammen og rør det i dejen sammen med de mosede bananer. Vend til sidst det hakkede chokolade i.
  3. Fordel dejen i bradepande med bagepapir i og bag kagen i ovnen i 30 minutter i 175 grader.
  4. Køl den derefter ned på en bagerist og stænk den med smeltet chokolade: Tag en ske og „kast“ chokoladen frem og tilbage hen over kagen.
  5. Servér kagen, når chokoladen er størknet.
Se, hvad vi ellers skriver om: Banankage, Kage og Bageopskrifter