Bananpandekager
SPONSORERET indhold

Bananpandekager med vaniljeis og butterscotch sauce

Denne dessert er absolut ikke for de fedtforskrækkede. Lækker kombination af bananpandekager, vaniljeis og flydende karamel. MUMS!

Af:: Lone Kjær Foto: Columbus Leth
15. jan. 2015 | Opskrift | BoligLiv

Bananpandekager med vaniljeis og butterscotch sauce
 
Tid: ca. 30 min. (4 pers.)

Butterscotch sauce:
150 g smør
175 g brun farin
2½ dl fløde
1 tsk. flagesalt


Bananpandekager:
120 g hvedemel
2 spsk. sukker
reven skal af 1 økologisk citron
4 æg
4 dl mælk
1 banan
50 g smør


Tilbehør:
vaniljeis


TIP
Resten af karamelsaucen kan sagtens holde sig i flere dage i et glas med låg i køleskabet. Tag karamelsaucen ud i god tid inden servering.

1. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt brun farin, og rør rundt, indtil det er smeltet. Kom fløde i, og pisk godt, mens saucen koger. Saucen skal koge ca. 10 min., indtil den tykner. Tag gryden af varmen. Tilsæt salt, og afkøl saucen. Karamelsaucen kan nu hældes i et lille glas med låg.

2. Kom hvedemel, sukker og citronskal i en skål.

3. Bland æg og mælk i de tørre ingredienser, og lad dejen hvile ca. 30 min.

4. Mos bananen med en gaffel, og kom den i pandekagedejen.

5. Smelt smørret på en varm pande med slip let-belægning, og bag pandekagerne på hver side, til de er gyldne.

6. Fold pandekagerne sammen til kvarter, og server med vaniljeis og butterscotch sauce.