Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Køletid: 2 timer
Koge-/bagetid: 15 min.
Blåbærfyld:
1 citron (økologisk)
400 g blåbær (evt. frosne)
100 g sukker
2 spsk. majsstivelse
Citroncreme:
2 æggehvider
100 g sukker
100 g smør (blødt)
citronskal og -saft
Rouladebund:
4 æg (str. L)
125 g sukker
¼ tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker
100 g hvedemel
2 spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
Pynt:
100 g blåbær
citronmelisse (eller citronverbena)
- Blåbærfyld: Vask citronen, riv skallen fint (gem den til cremen), og pres saften. Skyl og tør blåbærrene. Bland bærrene i en gryde med sukker, majsstivelse og 2 spsk. citronsaft. Kog det igennem under omrøring i 3-5 min. Hæld det i en skål til afkøling.
- Citroncreme: Pisk æggehvider og sukker i en skål over et næsten kogende vandbad, til blandingen er varm, og sukkeret ikke knaser. Sæt skålen i et koldt vandbad, og pisk, til massen bliver en tyk og blank marengs. Pisk smørret i lidt ad gangen. Pisk fintrevet citronskal i cremen, og smag til med lidt citronsaft. Sæt cremen i køleskabet i 1 time.
- Rouladebund: Pisk æg, sukker og salt til en tyk og luftig creme i 5-8 min. med en håndmikser. Pisk vaniljesukker i cremen.
- Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver sammen, og vend det forsigtigt i æggemassen lidt ad gangen.
- Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir, og bag den midt i ovnen ved 220 grader i 8-10 min.
- Vend kagen ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, og læg straks et meget fugtigt (næsten vådt) viskestykke over.
- Træk det øverste bagepapir af den afkølede rouladebund, og smør den med blåbærfyld og ca. ¾ af citroncremen. Rul sammen vha. bagepapiret, og sæt rouladen og resten af cremen i køleskabet i mindst 1 time.
- Flyt rouladen over på et fad, og pynt med det sidste citroncreme (i sprøjtepose), friske blåbær og citronmelisse .