Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

suppe opskrift
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Brøndkarsesuppe og gedeostecroutoner

Skøn fransk bistromad, så enkelt & så godt!

plate 4
printer Print

1 hakket løg
1 spsk smør
4-5 potter brøndkarse
350-400 g kartoffel i tern
4,5 dl hønse- eller grønsagsbouillon
2,5 dl letmælk
salt, peber
GEDEOSTECROUTONER:
8 skiver fuldkornsbaguette
8 skiver gedeost (ca. 100 g)
lidt sød paprika

Sådan gør du:

Smelt smørret i en stor gryde og sauter løget heri, uden det tager farve. Kom brøndkarsebladene fra 3 potter i gryden, rør om, læg låg over og lad grønsagerne simre forsigtigt i et par minutter. Tilsæt kartoffeltern samt bouillon og lad det hele snurre ca. 20 min., til kartoflerne er møre.
Blend det hele med mælk samt blade fra de resterende potter brøndkarse, gem lidt til pynt. Varm suppen igennem og smag godt til med salt og peber. Fordel gedeosten på brødcroutonerne og grill dem gyldne under grillen i ovnen og drys med lidt sød paprika. Server suppen med gedeostecroutoner og lidt ekstra brøndkarse.

Energi pr. person: 375 kcal, fedt 28%, protein 17%, kulhydrat 55%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Suppe, Vintermad og Croutoner