Buddha bowl
Denne skønne buddha bown smager fantastisk! De sorte ris er længe om at koge, men skal det gå hurtigt kan du vælge parboiled ris.
Næringsindhold
-  Energi pr. person:473 Kcal
 -  Fedt:26 %
 -  Protein:14 %
 -  Kulhydrat:60 %
 
2 personer
Ingredienser
- 1 dl sorte ris
 - 2 håndfulde ribbet grønkål
 - Olivenolie
 - Salt
 - 3-4 gulerødder
 - 3-4 tsk. harissa
 - Lidt citronsaft
 - Hummus:
 - 180 g kogte kikærter
 - ½-1 fed hvidløg
 - 1 tsk. tahin
 - 1 tsk. knust spidskommen
 - 1 spsk. olivenolie
 - 3 spsk. citronsaft
 - 3-4 spsk. koldt vand
 - Desuden:
 - 1 spsk. yoghurt naturel, 1,5 %
 - Citronbåde
 
Sådan gør du
- Kog risen mør efter anvisningen. Hak kålen groft. Steg den i olivenolie i et par minutter på en varm pande. Krydr med salt.
 - Skræl gulerødderne, og skær dem i mundrette stykker. Steg dem stille og roligt i lidt olivenolie på den varme pande.
 - Steg i 8-9 minutter. Krydr med salt, harissa og citronsaft.
 - Blend kikærter, hvidløg, tahin, spidskommen, olie, citron og vand sammen.
 - Smag til. Anret ris, kål, gulerødder, yoghurt og harissa i skåle med citronbåde til.