Buddha bowl
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Buddha bowl

Denne skønne buddha bown smager fantastisk! De sorte ris er længe om at koge, men skal det gå hurtigt kan du vælge parboiled ris.

printer Print
plate 2 personer

1 dl sorte ris
2 håndfulde ribbet grønkål
Olivenolie
Salt
3-4 gulerødder
3-4 tsk. harissa
Lidt citronsaft

Hummus:
180 g kogte kikærter
½-1 fed hvidløg
1 tsk. tahin
1 tsk. knust spidskommen
1 spsk. olivenolie
3 spsk. citronsaft
3-4 spsk. koldt vand

Desuden:
1 spsk. yoghurt naturel, 1,5 %
Citronbåde

Energi pr. person:
473 Kcal
Fedt:
26 %
Protein:
14 %
Kulhydrant:
60 %

Sådan gør du

  1. Kog risen mør efter anvisningen. Hak kålen groft. Steg den i olivenolie i et par minutter på en varm pande. Krydr med salt.
  2. Skræl gulerødderne, og skær dem i mundrette stykker. Steg dem stille og roligt i lidt olivenolie på den varme pande.
  3. Steg i 8-9 minutter. Krydr med salt, harissa og citronsaft.
  4. Blend kikærter, hvidløg, tahin, spidskommen, olie, citron og vand sammen.
  5. Smag til. Anret ris, kål, gulerødder, yoghurt og harissa i skåle med citronbåde til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Sommermad, Sund mad og Hovedret