
Buddha bowl
Denne skønne buddha bown smager fantastisk! De sorte ris er længe om at koge, men skal det gå hurtigt kan du vælge parboiled ris.
plate
2 personer
Af Louisa Lorang
Ingredienser
1 dl sorte ris
2 håndfulde ribbet grønkål
Olivenolie
Salt
3-4 gulerødder
3-4 tsk. harissa
Lidt citronsaft
Hummus:
180 g kogte kikærter
½-1 fed hvidløg
1 tsk. tahin
1 tsk. knust spidskommen
1 spsk. olivenolie
3 spsk. citronsaft
3-4 spsk. koldt vand
Desuden:
1 spsk. yoghurt naturel, 1,5 %
Citronbåde
Næringsindhold
- Energi pr. person:
- 473 Kcal
- Fedt:
- 26 %
- Protein:
- 14 %
- Kulhydrat:
- 60 %
Sådan gør du
- Kog risen mør efter anvisningen. Hak kålen groft. Steg den i olivenolie i et par minutter på en varm pande. Krydr med salt.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i mundrette stykker. Steg dem stille og roligt i lidt olivenolie på den varme pande.
- Steg i 8-9 minutter. Krydr med salt, harissa og citronsaft.
- Blend kikærter, hvidløg, tahin, spidskommen, olie, citron og vand sammen.
- Smag til. Anret ris, kål, gulerødder, yoghurt og harissa i skåle med citronbåde til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Sommermad, Sund mad, Picnic og Hovedret
Læs Også
Få vores NYHEDSBREV:
Det bedste på ALT.dk/MAD lige nu