
SPONSORERET indhold
Små fine chokoladecheesecakes
Bag selv de fine cheesecakes med chokolade i små portionsforme eller ramekinskåle. Server dem med chokoladesauce og chokoladespåner på toppen.
8-10 små cheesecakes
Ingredienser
Bund:
200 g digestivekiks
2 spsk. kakaopulver
3 spsk. sukker
100 g smeltet smør
Fyld:
600 g flødeost
2 dl piskefløde
100 g sukker
Korn af 1 stang vanilje
4 æg
200 g mørk chokolade
Chokoladesauce:
100 g mørk chokolade
50 g smør
Sådan laver du cheesecake med chokolade
- Miks kiks, kakaopulver, sukker og smør sammen i en foodprocessor. For 8-10 små ramakinskåle (runde porcelænsforme) med bagepapir. Har du ikke det, så kan du bruge 16 kraftige hvide papirmuffinforme.
- Kom kiksemassen i bunden af formene, og pres det sammen med bagsiden af en ske. Stil bundene tildækket i køleskabet, mens du forbereder fyldet.
- Pisk flødeost, fløde, sukker og vaniljekorn. Pisk æggene i et ad gangen, nemmest med en håndmikser.
PRØV OGSÅ: Cheesecake crumble - Hak og smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Rør den smeltede chokolade i osteblandingen. Kom ostechokoladefyldet over kiksebundene.
- Stil kagerne i ovnen ved 160 gr. i ca. 50 min. på midterste ovnribbe. Afkøl kagerne, og stil dem tildækket i køleskab 4-5 timer eller evt. natten over. Tag kagerne forsigtigt ud af formene. Fordel dem på portionstallerkner.
- Smelt smør og chokolade sammen til en chokoladesauce. Hæld saucen over kagerne. Pynt evt. med chokoladespåner (se tip).
TIP:
Sådan laver du chokoladespåner: Smelt 75 g mørk og 75 g mælkechokolade sammen, og smør det ud på bagepapir i en firkant 30x20 cm. Når det er næsten stivnet, kan du med en skrællekniv eller ostehøvl høvle chokoladen, så der dannes fine spåner. Pynt kagerne med dem.