Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Ingen jul uden confiterede andelår.
Foto: Stine Christiansen Skovdal Ingen jul uden confiterede andelår.

Confiterede andelår

Gode til mange, fordi de kan laves i god tid og blot lunes inden servering, og fordi de smager lidt mere spændende end almindelig stegt and. Andelårene dur også, selvom de ikke er varme.

plate 8 personer
printer Print

8 andelår
ca. 8 dl olivenolie (til det dækker – alternativt kan du bruge smeltet andefedt)
½ hvidløg
rosmarin
timian
10 sorte peberkorn
2 tsk salt + lidt mere til servering
4 laurbærblade

Sådan gør du

Af Mette Helbæk 

Læg andelårene i en lille bradepande eller gryde. Sørg for, de ligger tæt, så du ikke skal bruge så meget fedtstof til at confitere dem i, og kom olivenolie på, til det dækker. Tilsæt de øvrige ingredienser. 

Sæt lårene i ovnen ved 125 grader i 2-2,5 time, til de er møre. Tag lårene ud af ovnen. Sigt olivenolien fra, og gem den evt. til næste gang, du skal konfitere.

Ved servering sætter du ovnen på 250 grader. Del lårene i to, hvor de to knogler møder hinanden. Læg lårene i en bradepande, og drys med salt. Giv dem et skud varme, til de bliver sprøde – cirka 10 minutter. Hold øje undervejs, så de ikke brænder på.

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Andesteg, Jul, Julefrokost, Fransk mad, Confit de canard og Hovedret