Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på cremet kartoffelsuppe
Foto: Andreas Wiking Cremet kartoffelsuppe

Opskrift på cremet kartoffelsuppe

Cremet kartoffelsuppe

4
Print

1 spsk olie
2-3 hakkede fed hvidløg
1 lille courgette i tern
1 lille blomkål i buketter
500 g skrællede kartofler i tern
salt, hvid peber
lidt frisk eller tørret fransk estragon
ca. 5 dl hønsebouillon
2½ dl fløde 13%.

Servering:
200 g grønne asparges
2 tsk olivenolie
50 g wasabikugler
300 g ciabattabrød.

Energi pr. person:
500 Kcal
Fedt:
30 %
Protein:
14 %
Kulhydrant:
56 %

Sådan gør du

Varm olien og sautér hvidløg, courgette og blomkålsbuketter heri under omrøring et par minutter. Bland kartoflerne ved og rist videre 4-5 minutter. Drys salt og peber på og krydr med estragon. Hæld bouillon over, bring det hele i kog og lad suppen simre, til kartoflerne er helt møre.

Blend eller purer suppen med fløde samt evt. yderligere bouillon til den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.

Snit aspargesene i mindre stykker og steg dem sprødmøre i olie et par minutter. Drys salt på.

Servér kartoffelsuppen med de sprødstege asparges, wasabikugler og brød.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kartoffelsuppe, Efterårsmad, Suppe, Dansk mad og Hovedret