Flanksteak med kartoffelsalat og artiskokker
SPONSORERET indhold

Flanksteak med kartoffelsalat og artiskokker

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn sommermad med lækker kartoffelsalat og skønne syltede artiskokker som tilbehør.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
26. jun. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Stege/kogetid: ca. 30 min. (inkl. hviletid)
Kødet er fryse-egnet
1-2 stk flanksteak (ca. 600 g)
2 spsk smør + 2 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
Kartoffelsalat:
750 g kartofler (kogte stykker)
250 g syltede artiskokker i olie (drænet vægt, i stykker)
1 lille rødløg (skiver)
3-4 spsk bredbladet persille (hakket)
2 spsk olie-eddike-dressing
1 salathoved (evt. flere slags blandede salater)
Pynt: bredbladet persille
Drys: evt. revet parmesanost

  1. Dup kødet med tør køkkenrulle. Brun det på begge sider i gyldent smør og olie. Krydr med salt og peber. Steg det 5-6 min. på hver side. Kassér pandefedtet og lad kødet hvile i ca. 15 min., før det skæres på tværs af kødtrådene og evt. lidt på skrå.
  2. Bland kolde kartofler med artiskokker, løg, persille og dressing. Anret skiver af kød med grønne salater og kartoffelsalat.
  3. Pynt med persille og drys evt. med parmesanost.