Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Stege/kogetid: ca. 30 min. (inkl. hviletid)
Kødet er fryse-egnet
1-2 stk flanksteak (ca. 600 g)
2 spsk smør + 2 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
Kartoffelsalat:
750 g kartofler (kogte stykker)
250 g syltede artiskokker i olie (drænet vægt, i stykker)
1 lille rødløg (skiver)
3-4 spsk bredbladet persille (hakket)
2 spsk olie-eddike-dressing
1 salathoved (evt. flere slags blandede salater)
Pynt: bredbladet persille
Drys: evt. revet parmesanost
- Dup kødet med tør køkkenrulle. Brun det på begge sider i gyldent smør og olie. Krydr med salt og peber. Steg det 5-6 min. på hver side. Kassér pandefedtet og lad kødet hvile i ca. 15 min., før det skæres på tværs af kødtrådene og evt. lidt på skrå.
- Bland kolde kartofler med artiskokker, løg, persille og dressing. Anret skiver af kød med grønne salater og kartoffelsalat.
- Pynt med persille og drys evt. med parmesanost.