Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Forårskylling
Foto: Anders Schønnemann Forårskylling

Forårskylling

Forårskylling

Ovnen gør det meste af arbejdet for dig. Hvis du vil, kan du vende perlespelt, mynte og hele balladen sammen i fadet.

4
Print

1 stor kylling, gerne øko
olivenolie
salt
1 øko-citron
1 bundt rabarber (3-4 stilke)
ca. 2 spsk flydende honning

Tilbehør:
4 dl perlespelt
salt
2-3 store håndfulde mynte
olivenolie
mild eddike, f.eks. æbleeddike

Sådan gør du

Del kyllingen i 8 stykker. Brun den i olivenolie på en varm pande. Krydr den med salt.

Skær citronen i skiver, og kom kylling og citron i en bradepande. Dryp med lidt mere olivenolie, og steg kyllingen ved 200 grader i en varm ovn i cirka 35-40 minutter.

Snit rabarberne, og tilsæt dem efter cirka 20 minutter. Tag kyllingen ud, og smag den til med honning, alt efter hvor syrlige dine rabarber er.

Kog imens spelten i cirka 15 minutter, dræn vandet fra den, og salt den. Vend den med grofthakket mynte, god olivenolie og lidt eddike. Server straks kylling med spelt.

PRØV OGSÅ: Sundt og nemt: 5 nemme retter

PRØV OGSÅ: 5 lækre vegetarretter

PRØV OGSÅ: Spicy gæstemad

Tip

Skal det være ekstra nemt kan du komme kyllingen direkte i ovnen på 250 grader og brune den i cirka 10 minutter. Skru ned, og tilsæt citron, og fortsæt derefter, som opskriften beskriver. Du kan altid afslutte med grill, hvis den skal have mere farve.