SPONSORERET indhold
Franske hakkebøffer
De franske hakkebøffer minder en del om en god, gammeldags dansk hakkebøf. Men der er detaljer, der gør forskellen: timian, der er æltet ind i kødet og rødvin i sovsen.
2 personer
Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 30 min.
300-350 g magert, hakket oksekød
1-2 løg eller rødløg (fintsnittet)
15 g smør
1 spsk frisk timian
salt og peber
1-2 spsk hvedemel
2 dl rødvin
½ dl piskefløde
Tilbehør: kartofler og grønsager
- Steg langsomt løgene bløde på en pande med smør (8-10 min.)
- Ælt kødet sammen med timianblade, salt og peber, form det til 2 bøffer og vend dem i mel.
- Tag løgene af panden (hold dem varme) og steg bøfferne 5-6 min. på hver side.
- Tag bøfferne af panden (hold dem varme) og hæld rødvinen på.
- Kog det igennem under omrøring og tilsæt fløden. Kog det ind til passende konsistens og hæld sovsen omkring bøfferne.
- Servér med kartofler og grønsager.