Franske hakkebøffer
SPONSORERET indhold

Franske hakkebøffer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De franske hakkebøffer minder en del om en god, gammeldags dansk hakkebøf. Men der er detaljer, der gør forskellen: timian, der er æltet ind i kødet og rødvin i sovsen.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
13. maj. 2013 | Opskrift | Hjemmet
2 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 30 min.
300-350 g magert, hakket oksekød
1-2 løg eller rødløg (fintsnittet)
15 g smør
1 spsk frisk timian
salt og peber
1-2 spsk hvedemel
2 dl rødvin
½ dl piskefløde
Tilbehør: kartofler og grønsager

  1. Steg langsomt løgene bløde på en pande med smør (8-10 min.)
  2. Ælt kødet sammen med timianblade, salt og peber, form det til 2 bøffer og vend dem i mel.
  3. Tag løgene af panden (hold dem varme) og steg bøfferne 5-6 min. på hver side.
  4. Tag bøfferne af panden (hold dem varme) og hæld rødvinen på.
  5. Kog det igennem under omrøring og tilsæt fløden. Kog det ind til passende konsistens og hæld sovsen omkring bøfferne.
  6. Servér med kartofler og grønsager.