
Frisk citronkage med lækker mascarponecreme
Frisk citronkage med lækker mascarponecreme og spiselige påskeæg på toppen. Servér den som perfekt eftermiddags eller dessertkage i påskedagene.
Ingredienser
Citronkagebund:
250 g smør (blødt)
250 g sukker
2 citroner (økologiske)
4 æg
200 g hvedemel
50 g kartoffelmel
1½ tsk. bagepulver
1 dl mælk
evt. smør til formen
Mascarponecreme:
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
½ vaniljestang
1 citron 250 g mascarpone (italiensk flødeost)
2 æggehvider
50 g flormelis
Pynt: 8-10 små marcipan- påskeæg (eller mandler), frisk mynte/ citronmelisse og citronjulienne (strimler af citronskal)
Sådan bager du citronkage med mascarpone
Citronkagebund:
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Pisk smør og sukker luftigt og skummende med en håndmikser i ca. 10 min. Tilsæt fintrevet citronskal.
3. Tilsæt ét æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
PRØV OGSÅ: Forårstarteletter med rejer, blomkål og citronsovs
4. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver sammen. Vend blandingen i dejen skiftevist med citronsaft og mælk. Brug en dejskraber.
5. Fyld dejen i en firkantet kageform (20 x 20 cm) eller springform (24 cm i diameter) smurt med smør eller beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 40 min. ved 175 grader, til den er gennembagt. Lad citronkagen køle af på en bagerist.
PRØV OGSÅ: Chokoladepåskeæg
Mascarponecreme:
6. Pisk æggehvider og flormelis stift.
7. Pisk æggeblommerne med sukker og kornene fra vaniljestangen, til det er skummende. Tilsæt 1 tsk. fintrevet citronskal. Rør forsigtigt mascarponen i, og vend de stiftpiskede æggehvider i cremen.
8. Fordél cremen på kagebunden, og pynt med små påskeæg, mynte- eller citronmelisseblade. Lav strimler af resten af citronskallen med et juliennejern, og drys dem på kagen.
SE OGSÅ: Påskekage med kokos og citron