Fuldkorns galetter med rabarber og mandelremonce
Foto: Mikkel Adsbøl

Fuldkorns galetter med rabarber og mandelremonce

En galette med rabarber er den perfekte dessert her til foråret. Tærten er frisk og velsmagende - særligt med en klat fed cremefraiche.

printer Print
plate 8 små eller 2 lidt større tærter

200 g fuldkornsspeltmel
250 g hvedemel
125 g flormelis
225 g koldt smør
200 g rabarber i mindre stykker

Mandelremonce:

150 g smør
200 g sukker
100 g mandler
2 æggeblommer

Pynt:

flormelis
cremefraiche 38

Sådan gør du

  1. Smuldr den kolde smør i melet. Tilsæt flormelis, og saml hurtigt dejen. Den skal ikke være helt ensartet, bare samles godt sammen. Hvis den trænger til væde, så tilsæt en skefuld iskoldt vand.
  2. Lad dejen hvile en halv time på køl.
  3. Blend ingredienserne til remoncen sammen, og lad den stå, mens dejen hviler. Hvis du ikke har en blender, så brug mandelmel, og rør den sammen med en elpisker.
  4. Tænd ovnen på 170 grader. Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 4-5 mm, husk at drysse mel på bordet, ellers kan dejen godt klistre lidt. Udstik 8 tærter med en skål eller en udstikker.
  5. Tril resten af dejen til små pølser, som lægges som en kant rundt om tærtebundene. Brug en gaffel til at trykke kanten let ned.
  6. Læg forsigtigt bundene på en bageplade. Fyld et par skefulde remonce på bundene, og tryk rabarberstykkerne ned i. Bag tærterne i ca. 20-25 minutter, til kanten er sprød og gylden og bunden er gennembagt.
  7. Lad dem køle af på pladen, og server dem afkølede eller lune med en klat fed cremefraiche. Pynt gerne med spiselige blomster og et drys flormelis.
Se, hvad vi ellers skriver om: Rabarber, Kage, Tærte og Bageopskrifter