Grøntsagslasagne opskrift med pesto og spinat
SPONSORERET indhold

Skøn grøn lasagne med pesto & spinat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

At grønt er godt for øjet, er man slet ikke i tvivl om, når man ser denne lasagne med spinat, squash og pesto. Og så smager den tilmed skønt.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
10. mar. 2020 | Mad | ALT for damerne
Grøn lasagne med pesto og spinat til 4 personer | Total: en time

Ingredienser

Grøn lasagne med pesto og spinat

900 g frisk spinat
2 squash
150 g grønne bønner
250 g friske pastaplader
150 g feta

Bechamelsauce
25 g smør
2 toppede spsk hvedemel
¾ l mælk
1 knsp revet muskatnød
salt og sort peber

Pesto
1 bdt basilikum
50 g revet parmesan
½ dl olivenolie
1 tsk hvidvinseddike
1 fed hvidløg
evt. lidt vand

Sådan laver du grøn lasagne med pesto og spinat

  1. Kom ingredienserne til pestoen i en blender og blend til en flot grøn pesto. Tilsæt evt. et par spsk vand, hvis den er for tyk.
  2. Rens spinaten grundigt, og tør den. Brug evt. en salatslynge. Kom spinaten i en gryde, og damp den, så den falder sammen. Klem evt. overskydende væske fra.
  3. Skær squashen i tynde skiver, og snip enderne af bønnerne. Tænd ovnen på 200 gr.
  4. Til bechamelsauce smeltes smørret i en gryde. Pisk melet i og lad det stege ganske kort i smørret. Tilsæt mælken mens der piskes grundigt, så der ikke kommer klumper.
  5. Lad sovsen nå kogepunktet og rør jævnligt rundt, så den ikke brænder på i bunden. Smag til med muskat, salt og peber og sluk for varmen.
  6. I en bradepande på ca. 20 x 30 cm kommes først et tyndt lag bechamelsauce, dernæst et lag pasta. Fordel 1/3 af spinaten på pastaen, og derefter halvdelen af squashen, halvdelen af de grønne bønner, og halvdelen af pestoen.
  7. Dernæst startes et nyt lag med bechamel, pasta og grøntsager. Slut af med et lag pasta og den sidste spinat, og smuldr fetaen ud over toppen.
  8. Bag lasagnen i 30 minutter til osten er gylden.