SPONSORERET indhold
Skøn grøn lasagne med pesto & spinat
At grønt er godt for øjet, er man slet ikke i tvivl om, når man ser denne lasagne med spinat, squash og pesto. Og så smager den tilmed skønt.
Grøn lasagne med pesto og spinat til 4 personer |
Total: en time
Ingredienser
Grøn lasagne med pesto og spinat
900 g frisk spinat
2 squash
150 g grønne bønner
250 g friske pastaplader
150 g feta
Bechamelsauce
25 g smør
2 toppede spsk hvedemel
¾ l mælk
1 knsp revet muskatnød
salt og sort peber
Pesto
1 bdt basilikum
50 g revet parmesan
½ dl olivenolie
1 tsk hvidvinseddike
1 fed hvidløg
evt. lidt vand
Sådan laver du grøn lasagne med pesto og spinat
- Kom ingredienserne til pestoen i en blender og blend til en flot grøn pesto. Tilsæt evt. et par spsk vand, hvis den er for tyk.
- Rens spinaten grundigt, og tør den. Brug evt. en salatslynge. Kom spinaten i en gryde, og damp den, så den falder sammen. Klem evt. overskydende væske fra.
- Skær squashen i tynde skiver, og snip enderne af bønnerne. Tænd ovnen på 200 gr.
- Til bechamelsauce smeltes smørret i en gryde. Pisk melet i og lad det stege ganske kort i smørret. Tilsæt mælken mens der piskes grundigt, så der ikke kommer klumper.
- Lad sovsen nå kogepunktet og rør jævnligt rundt, så den ikke brænder på i bunden. Smag til med muskat, salt og peber og sluk for varmen.
- I en bradepande på ca. 20 x 30 cm kommes først et tyndt lag bechamelsauce, dernæst et lag pasta. Fordel 1/3 af spinaten på pastaen, og derefter halvdelen af squashen, halvdelen af de grønne bønner, og halvdelen af pestoen.
- Dernæst startes et nyt lag med bechamel, pasta og grøntsager. Slut af med et lag pasta og den sidste spinat, og smuldr fetaen ud over toppen.
- Bag lasagnen i 30 minutter til osten er gylden.
Tip
Du kan forberede lasagnen om dagen. Når du har samlet lasagnen, kommes den i køleskabet og kan så sættes direkte i ovnen, når du skal bruge den. Den kan også fryses, før den er bagt.